30 Σεπτεμβρίου 2010

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΑΡΧΗ Π.ΨΩΜΙΑΔΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΔΡΙΑΝΤΑ ΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με τη νέα χωροθέτηση του ανδριάντα του Κωνσταντίνου Καραμανλή στη νέα παραλία Θεσσαλονίκης, ο Νομάρχης Παναγιώτης Ψωμιάδης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Συντασσόμαστε με την πρόταση του Δημάρχου προκειμένου να αποδοθεί επιτέλους τιμή στον πολιτικό – αναμορφωτή της Θεσσαλονίκης, παρ’ όλο που δεν είμαστε απόλυτα σύμφωνοι με την τελική επιλογή χωροθέτησης.

Η μεγάλη και ουσιαστική προσφορά του Εθνάρχη Κωνσταντίνου Καραμανλή στην πόλη της Θεσσαλονίκης, αλλά και της χώρας γενικότερα, πρέπει να τιμάται επί της ουσίας. Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής ήταν ένας γνήσιος Μακεδόνας, ένας σπουδαίος πολιτικός ηγέτης, που άλλαξε τη φυσιογνωμία της χώρας και την ενέταξε στους κόλπους της ενωμένης ευρωπαϊκής οικογένειας.

Το όνομα του Κωνσταντίνου Καραμανλή συνδέεται άρρηκτα με τη Θεσσαλονίκη, μια πόλη που αγάπησε και ευεργέτησε όσο λίγοι, δίνοντάς της νέα προοπτική και όραμα ανάπτυξης. Στους μεγάλους πολιτικούς άνδρες αρμόζει τιμή ανάλογη του βεληνεκούς τους. Κεντρική υπήρξε η παρουσία του Κωνσταντίνου Καραμανλή στη Θεσσαλονίκη, κεντρική θα έπρεπε να είναι η θέση του ανδριάντα του στην πόλη»