14 Μαΐου 2018

Viral στα social media η πιο... «βίαιη» ορθόδοξη βάπτιση

Η αντίδραση των παιδιών στο πίσω μέρος τα λέει όλα...

Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει στα social media το βίντεο μιας ορθόδοξης βάπτισης που κάνει τα τελευταία 24ωρα τον γύρο του διαδικτύου και δείχνει έναν ιερέα να βουτάει με δύναμη το βρέφος στην κολυμπήθρα, με τρόπο που θυμίζει περισσότερο... μπουγάδα παρά ιερό μυστήριο.

Το βίντεο, που πιστεύεται ότι τραβήχθηκε σε ναό της Αγίας Νάπας στην Κύπρο, δείχνει τον ιερέα να σηκώνει ψηλά το μωρό και μετά να το ρίχνει με ορμή στο νερό, τουλάχιστον τρεις φορές. Η αντίδραση των παιδιών που παρακολουθούν το μυστήριο στο πίσω μέρος τα... λέει όλα, αφού δείχνουν σχεδόν τρομοκρατημένα.




Η βάπτιση, την οποία η Daily Mail χαρακτήρισε ως «την πιο βίαιη που έχει γίνει ποτέ» σχολιάστηκε ποικιλοτρόπως στα social media. Πολλοί χρήστες, οι οποίοι δεν είναι εξοικειωμένοι με τα μυστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας, χαρακτήρισαν την πρακτική αυτή απαράδεκτη, εκφράζοντας ανησυχία για την υγεία του μωρού. «Βάπτιση; Πείτε καλύτερα απόπειρα φόνου», έγραψε ένας σοκαρισμένος χρήστης.




Δεν έλλειψαν βέβαια και εκείνοι που είδαν την αστεία πλευρά της υπόθεσης, σχολιάζοντας ότι η... βάρδια του ιερέα πρέπει να τελείωνε και γι' αυτό φρόντισε να ξεμπερδέψει τόσο γρήγορα. Άλλοι πάλι επισήμαναν ότι το «ψυχικό τραύμα» του μωρού θα έχει ως αποτέλεσμα να μείνει μακριά από το νερό για μια ολόκληρη ζωή!


Νάνσυ Κουλούρα
ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ