25 Μαΐου 2018

Κεφαλογιάννης: Η συμπεριφορά του κ. Τσίπρα βλάπτει σοβαρά τη χώρα

«Ο Τούρκος πρόεδρος τα τελευταία δύο χρόνια δείχνει μία απαράδεκτη αναθεωρητική στάση. Παραβιάζει αδιάκοπα το Διεθνές Δίκαιο. Σε μία πρωτοφανή για τα διεθνή χρονικά αμφισβήτηση των Διεθνών Συνθηκών. Μια αμετροεπής έλλειψη σεβασμού. Στο επίκεντρο της αμφισβήτησής του η Διεθνής Συνθήκη της Λωζάννης».

Αυτό σχολιάζει ο ευρωβουλευτής της ΝΔ, Μανώλη Κεφαλογιάννης, σε συνέντευξή του στη «Βραδυνή της Κυριακής» και δηλώνει απαισιόδοξος σχετικά με το ζήτημα της αποφυλάκισης των δύο Ελλήνων αξιωματικών, που κρατούνται στην Τουρκία.

«Η Τουρκία δεν είναι κράτος δικαίου. Το γνωρίζουμε, το καταγγέλλει και το καταδικάζει με κάθε ευκαιρία η Ευρωπαϊκή Ένωση. Ο ποινικός νόμος που ισχύει στην Τουρκία, δίνει τη δυνατότητα στον “δικαστή” να παρατείνει την προφυλάκιση ενός κατηγορουμένου μέχρι και πέντε χρόνια. Χωρίς να απαιτείται απαγγελία κατηγοριών», λέει.

Κατηγορεί την κυβέρνηση για μυστικές συναντήσεις με την πλευρά της πΓΔΜ και σημειώνει ότι την ονομασία «Μακεδονία του Ίλιντεν», «την απαράδεκτη πρόταση του Σκοπιανού πρωθυπουργού», δεν απορρίπτουν μόνον η ΝΔ ή η υπόλοιπη αντιπολίτευση, αλλά η Ιστορία. Αναρωτιέται, δε, γιατί η κυβέρνηση «άνοιξε μόνη της εσπευσμένα το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων».

«Δικαιολογίες του τύπου "εμείς θα επιλύσουμε ένα θέμα που εσείς αρνηθήκατε να το κάνετε επί 25 χρόνια", είναι για μικρά παιδιά», σημειώνει.

Αναφερόμενος, στο «ολιστικό πρόγραμμα ανάπτυξης», που παρουσίασε στους πολιτικούς αρχηγούς ο πρωθυπουργός, ο κ. Κεφαλογιάννης αποδίδει στον κ. Τσίπρα «άκρατο βερμπαλισμό» και σημειώνει:

«Το μόνο που έχει προσφέρει (σσ: ο πρωθυπουργός) στη χώρα του είναι ο ολιστικός του λαϊκισμός. Και παραμένει ένας αθεράπευτός ολιστικός λαϊκιστής, ακόμα και σήμερα. Που εκφέρει το πιο μεγάλο ψέμα. Την καθαρή έξοδο από τα μνημόνια. Η συμπεριφορά του κ. Τσίπρα βλάπτει σοβαρά τη χώρα».