16 Μαΐου 2018

Γιατί ο ΠΑΟΚ θα είναι με την Μαρσέιγ στον τελικό!

Ο «Δικέφαλος του Βορρά» ελπίζει οι Γάλλοι να κατακτήσουν το Europa League στον τελικό της Τετάρτης για να είναι στους ισχυρούς στον 2ο προκριματικό του Champions League

Οδεύουμε προς το τέλος των πρωταθλημάτων αλλά τα πράγματα πολύ δύσκολα θ' αλλάξουν για τον ΠΑΟΚ όσον αφορά τους αντιπάλους του σε ότι έχει να κάνει με τον δικό του προκριματικό γύρο στο Champions League. Ο «Δικέφαλος του Βορρά» θα ξεκινήσει τις ευρωπαϊκές του υποχρεώσεις στις 24 (ή 25) Ιουλίου για τον 2ο προκριματικό στο μονοπάτι των μη πρωταθλητών. Η κλήρωση για τον αντίπαλό του είναι προγραμματισμένη για τις 19 Ιουνίου αλλά είναι πολύ πιθανό να τον... μάθει την Τετάρτη μετά το τέλος του Europa League. Πως γίνεται αυτό;

Πριν φτάσουμε στον τελικό του Europa League ο οποίος διεξάγεται στην Λιόν ας επαναλάβουμε πως έχει αυτή την στιγμή η κατάσταση στον 2ο προκριματικό γύρο του Champions League στο μονοπάτι που βρίσκεται ο ΠΑΟΚ. Εκεί θα μπουν έξι ομάδες. Οι τέσσερις είναι σίγουρες. ΠΑΟΚ, Αγιαξ, Βασιλεία, Στουρμ Γκρατς. Πιθανότατα θα είναι και η Σλάβια Πράγας (στο +4 με 2 αγωνιστικές ν' απομένουν) και μία εκ των Φενέρ, Μπασακσεχίρ (εκτός κι αν γίνει το απόλυτο θαύμα τελευταία αγωνιστική και μπει σφήνα η Μπεσίκτας).

Aυτές οι έξι ομάδες λοιπόν θα χωριστούν σε ισχυρές και ανίσχυρες με βάση την βαθμολογία τους και ο ΠΑΟΚ την δεδομένη χρονική στιγμή είναι στους ισχυρούς.

Ισχυροί
Βασιλεία 71.000
Αγιαξ 53.500
ΠΑΟΚ 29.500

Ανίσχυροι
Φενέρμπαχτσε 23.500 (ή Μπασακσεχίρ 8.500)*
Σλάβια Πράγας 7.500
Στουρμ Γκρατς 6.750

*Μόνο εάν η Μπεσίκτας (57.000) κάνει το θαύμα τελευταία αγωνιστική και βγει δεύτερη αλλάζει τις ισορροπίες. Θα χρειαστεί όμως μόνο νίκη και ταυτόχρονα να μη νικήσει ούτε η Φενέρ ούτε η Μπασακσεχίρ (Σάββατο η τελευταία αγωνιστική στην Τουρκία)

Καταλαβαίνει κάνεις πως ο ΠΑΟΚ αυτόματα θα έχει αρκετές πιθανότητες να κληρωθεί είτε με την Στουρμ είτε με την Σλάβια και φυσικά να είναι το φαβορί για πρόκριση στον 3ο προκριματικό γύρο του Champions League.

ΔΙΝΕΙ ΑΥΤΟΜΑΤΑ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΕ ΟΜΙΛΟΥΣ

Και μπορεί να πει κάποιος πως ο ΠΑΟΚ απλά θα προκριθεί έναν γύρο. Και θα χρειαστεί ακόμα δύο προκρίσεις για να μπει για πρώτη φορά στην ιστορία του στους ομίλους του Champions League. Σωστά. Ομως από φέτος αυτοί που αποκλείονται από τον 3ο προκριματικό γύρο του Champions League και από τα play off θα μπαίνουν κατευθείαν στους ομίλους του Europa League! Δεν θα μπουν στην διαδικασία δηλαδή των προκριματικών του Europa. Κι αυτό ισχύει ΜΟΝΟ για το μονοπάτι των μη πρωταθλητών και ΔΕΝ ισχύει για την ΑΕΚ.

Με λίγα λόγια ο ΠΑΟΚ εάν προκριθεί στον 3ο προκριματικό γύρο θα έχει εξασφαλίσει ΣΙΓΟΥΡΑ την ευρωπαϊκή του συμμετοχή στους ομίλους. Είτε του Champions League είτε του Europa League. Εάν όμως αποκλειστεί κατευθείαν τότε θα μπει κανονικά στην μάχη των προκριματικών του Europa και πιο συγκεκριμένα στον τρίτο προκριματικό γύρο.

Ο ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΜΑΡΣΕΪΓ ΠΟΥ ΑΛΛΑΖΕΙ ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ

Και φτάνουμε στον τελικό του Europa League της Τετάρτης που μπορεί ν' αλλάξει τα δεδομένα των προκριματικών. Και ο ΠΑΟΚ από 90% ισχυρός να γίνει 100% ανίσχυρος. Πως μπορεί να γίνει αυτό; Πολύ απλά εάν κατακτήσει το τρόπαιο η Ατλέτικο Μαδρίτης τότε ΑΥΤΟΜΑΤΑ ο ΠΑΟΚ θα είναι ανίσχυρος και θα ξέρει τον αντίπαλό του για τις 24 (ή 25 Ιουλίου). Κι αυτός θα είναι ή ο Αγιαξ ή η Βασιλεία.

Γιατί θα συμβεί αυτό; Η Ατλέτικο έχοντας εξασφαλίσει ήδη την θέση της στο επόμενο Champions League μέσω του ισπανικού πρωταθλήματος θα δώσει μία απευθείας θέση στην χώρα που βρίσκεται στην 5η θέση της κατάταξης. Αυτή είναι η Γαλλία. Οπερ σημαίνει πως η 3η ομάδα της Γαλλίας (η Λιόν είναι αυτή τη στιγμή μία αγωνιστική πριν το τέλος) θα μπει κατευθείαν στους ομίλους. Η Γαλλία δεν θα βάλει άλλη ομάδα στα προκριματικά κι έτσι θα υπάρξει ντόμινο στον 2ο και στον 3ο προκριματικό γύρο.

Οι 6 ομάδες του δεύτερου προκριματικού θα γίνουν αυτόματα 4 κι αυτό γιατί οι ομάδες από τις χώρες 10 και 11 (δηλαδή Τσεχία και Τουρκία) θα επωφεληθούν και θα βρεθούν αυτόματα στον τρίτο προκριματικό για να μπορέσουν να υπάρξουν ζευγάρια.

Ετσι στον δεύτερο προκριματικό γύρο θα βρεθούν οι χώρες από την 12η θέση έως και την 15η. Δηλαδή οι ομάδες που ξέρουμε ήδη. Κι αυτές είναι Βασιλεία, Αγιαξ, ΠΑΟΚ, Στουρμ. Αυτόματα δηλαδή ο ΠΑΟΚ είναι στους ανίσχυρους οπότε θα μπει από πολύ νωρίς στα δύσκολα.

Οπότε ο ΠΑΟΚ έχει αρκετούς λόγους για να είναι το βράδυ της Τετάρτης με την Μαρσέιγ και όχι με το σύνολο του Ντιέγκο Σιμεόνε...

Πηγή:www.gazzetta.gr