16 Μαΐου 2018

Κ@ΛΟΤΟΥΜΠΑ ΣΥΡΙΖΑίων! Στα μαλακά ο Κατσίκης των ΑΝΕΛ για το ομοφοβικό παραλήρημα

Στα μαλακά έριξαν οι βουλευτές της επιτροπής δεοντολογίας της Βουλής τον βουλευτή των ΑΝΕΛ Κώστα Κατσίκη για το ομοφοβικό παραλήρημα του στην ολομέλεια πριν λίγες μέρες κατά την ομιλία του νομοσχεδίου για την ανάδοχη παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια.

Αν και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ οι οποίοι με την επιστολή τους προς τον Νίκο Βούτση ζητούσαν ο κ. Κατσίκης να παραπεμφθεί στην συγκεκριμένη επιτροπή με την κατηγορία της ρητορικής μίσους και στην αρχή της συνεδρίασης ορισμένοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ συμφώνησαν σε αυτή τη συλλογιστική όπως οι κ. Μπαλτάς και Παπαφιλίππου στη συνέχεια αναγκάστηκαν να υποχωρήσουν στη γενική αίσθηση που υπήρχε από την πλειονότητα των βουλευτών ότι το ρατσιστικό ξέσπασμα του κ. Κατσίκη δεν αφορά ρητορική μίσους αλλά προσβλητική συμπεριφορά.

Η απόφαση τελικά ελήφθη ομοφώνως και η υπόθεση θα σταλεί ξανά στον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση προκειμένου να αποφασίσει εκείνος εάν θα επιβάλλει κάποια ποινή στον βουλευτή των ΑΝΕΛ που δεν μπορεί να είναι άλλη από επίπληξη και σε κάθε περίπτωση η υπόθεση δεν θα έρθει ποτέ για ψηφοφορία στην ολομέλεια.