17 Μαΐου 2018

ΣτΕ: Ο Σακελλαρίου φεύγει ο Ράντος που εκβίαζαν οι ΣΥΡΙΖΑίοι έρχεται

Όταν ο Αθανάσιος Ράντος δεν συμφωνούσε με τις τηλεοπτικές άδειες

Μέχρι να οριστεί από την κυβέρνηση οριστικός αντικαταστάτης στο προεδρείο του ΣτΕ, μετά την παραίτηση του Νίκου Σακελλαρίου, θα τον διαδεχτεί ως προεδρεύων ο Αθανάσιος Ράντος. Ο Αθανάσιος Ράντος, είναι ο αρχαιότερος αντιπρόεδρος και σύμφωνα με τον κανονισμό θα αντικαταστήσει τον παραιτηθέντα πρόεδρο Νίκο Σακελλαρίου.

Το όνομα του Αθανάσιου Ράντου είχε γίνει πρωτοσέλιδο πριν από ένα χρόνο περίπου όταν είχε εμπλακεί στην υπόθεση των υποκλαπέντων από τον υπολογιστή του διαλόγων με σπουδάστρια της Εθνικής Σχολής Δικαστικών Λειτουργών.

Από την περιπέτεια εκείνη κρίθηκε ομόφωνα αθώος από το Ανώτατο Πειθαρχικό Συμβούλιο. Οι υποκλαπέντες αυτοί διάλογοι, σύμφωνα με πολιτικούς τότε κύκλους που σχολίαζαν την εξέλιξη αυτή, χρησιμοποιήθηκαν ως μοχλός πίεσης προς τον εν λόγω δικαστικό λειτουργό στην υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών, προκειμένου να ταχθεί υπέρ της συνταγματικότητας των τηλεοπτικών αδειών που είχαν δοθεί από την παρούσα Κυβέρνηση.

Υπενθυμίζεται ότι η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας υπό τον πρόεδρό της Νικόλαο Σακελλαρίου έκρινε κατά πλειοψηφία αντισυνταγματικό τον τρόπο χορήγησης των τηλεοπτικών αδειών (ο κ. Σακελλαρίου είχε ταχθεί με την μειοψηφία).
Πηγή: https://www.parapolitika.gr/article/ste-sakellariou-fevgi-rantos-erchete#.Wv0z_hHiihE.twitter