16 Μαΐου 2018

ΘΑ ΄ΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΑΡΑΝΙΚΑ ΓΙΑ ΕΠΙΔΕΙΞΗ; Η ΑΠΛΥΤΗ πρόεδρος του ΕΟΦ σε διάλεξη για την κάνναβη!

Ξεφτιλίστηκε και το Αμερικάνικο Κολέγιο... με τέτοιες διαλέξεις και τέτοιους ομιλητές...

Η Κατερίνα Αντωνίου θα παρουσιάσει την ιατρική χρήση του φυτού

Λίγο πριν την έναρξη της συνταγογράφησης φαρμακευτικής κάνναβης, την οποία προανήγγειλε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός, η πρόεδρος του ΕΟΦ, Κατερίνα Αντωνίου, μιλά σήμερα για την ιατρική χρήση του φυτού στο πλαίσιο του Γ’ Κύκλου των Διαλέξεων του Ινστιτούτου Δημόσιας Υγείας του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος.

0000fak16

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην σελίδα «Smoke free Greece» που διοργανώνει την εκδήλωση, «Στην όγδοη και τελευταία διάλεξη του Γ' Κύκλου, η ομιλήτρια κυρία Αντωνίου, θα παρουσιάσει την «ιατρική χρήση κάνναβης», η οποία αναφέρεται στη θεραπεία μιας ασθένειας ή των συμπτωμάτων της συνήθως με το ακατέργαστο φυτό της κάνναβης ή των εκχυλισμάτων της. Η κάνναβη συχνά έχει χρησιμοποιηθεί για ιατρικούς σκοπούς, λόγω των θεραπευτικών ιδιοτήτων που διαθέτει: αναλγησία στην αντιμετώπιση του νευροπαθητικού πόνου και του πόνου στους καρκινοπαθείς, αντιεμετική δράση στη χημειοθεραπεία, ορεξιογόνο δράση στην ανορεξία που αντιμετωπίζουν ασθενείς με AIDS και καρκινοπαθείς και μείωση της σπαστικότητας στους ασθενείς με σκλήρυνση κατά πλάκας».

Το «Smoke Free Greece» είναι μία σειρά συντονισμένων δράσεων που διοργανώνονται από το Ερευνητικό Εργαστήριο «George D. Behrakis» της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας και το «Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας» του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος με στόχο τη μείωση του καπνίσματος στη χώρα μας. Κύριος συντονιστής του είναι ο Καθηγητής Παναγιώτης Μπεχράκης, επίσημος εκπρόσωπος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για το κάπνισμα στην Ελλάδα και Πρόεδρος της Επιστημονικής Επιτροπής του European Network for Smoking and Tobacco Prevention (ENSP).