15 Μαΐου 2018

ΒΙΝΤΕΟ-Κεφαλογιάννης για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς: «Εκείνοι παρηγορούσαν εμένα όταν τους είδα»

«Συνάντησα δύο περήφανους άνδρες με υψηλό φρόνημα» δήλωσε ο ευρωβουλευτής της ΝΔ

Τις πρώτες εντυπώσεις από την επίσκεψή του στις φυλακές υψίστης ασφαλείας της Αδριανούπολης και της συνάντησης που είχε με τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς περιέγραψε στο ΘΕΜΑ 104,6 ο ευρωβουλευτής της ΝΔ και επικεφαλής της Διακοινοβουλευτικής Επιτροπής ΕΕ - Τουρκίας, Μανώλης Κεφαλογιάννης.

"Συνάντησα δύο περήφανους άνδρες με υψηλό φρόνημα. Εκείνοι παρηγορούσαν εμένα όταν τους είδα” είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κεφαλογιάννης, μιλώντας στον Γιώργο Λαμπράκο και την Ντόνα Δρούτσα στο Βραδινό Μαγκαζίνο. Σημείωσε ακόμη ότι "το θέμα πρέπει να μένει συνεχώς ψηλά στην επικαιρότητα και στα διεθνή φόρα, ώστε να αυξηθεί η πίεση στην τουρκική πλευρά”.

Ο Μανώλης Κεφαλογιάννης, ο οποίος επισκέφτηκε τον Άγγελο Μητρετώδη και τον Δημήτρη Κούκλατζη μαζί με τον αναπληρωτή τομεάρχη Εθνικής Άμυνας της ΝΔ, Αναστάσιο Δημοσχάκη, δήλωσε ότι θα έχει συνάντηση τις επόμενες ημέρες και με τον πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου, Αντόνιο Ταγιάνι, για να τον ενημερώσει για το θέμα. Μίλησε πάντως για “θετικό μήνυμα εκ μέρους της Άγκυρας ότι έδωσε αμέσως επίσημη άδεια για την επίσκεψή του αυτή ως εκπροσώπου της ΕΕ, την ώρα που η Τουρκία συνεχίζει παράνομα και παράτυπα την προφυλάκιση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών”.

Ο ευρωβουλευτής της ΝΔ θέλησε να στείλει ένα μήνυμα στο εσωτερικό πολιτικό σκηνικό της χώρας μας, λέγοντας ότι “σε αυτά τα θέματα η Ελλάδα πρέπει να είναι ενωμένη”. Εξέφρασε μάλιστα την ελπίδα μετά τις τουρκικές εκλογές να προχωρήσει η νέα κυβέρνηση στην απελευθέρωση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών.



Παράλληλα ο Μ. Κεφαλογίαννης μίλησε και στο Epsilon

«Το φρόνημά των δύο στρατιωτικών είναι υψηλό και περνούν με αξιοπρέπεια την κατάσταση που έχει σχηματιστεί σε βάρος τους» ανέφερε χαρακτηριστικά ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας μιλώντας στην εκπομπή του Ε «Live News.

«Τους μετέφερα την αγάπη των Ελλήνων πολιτών αλλά και την στήριξη της Ευρώπης. Τους έκανα γνωστή την ομόφωνη απόφαση του Ευρωκοινοβουλίου για την αποφυλάκισή τους και την στήριξη που υπάρχει και από την Ε.Ε προς τα πρόσωπά τους.

Ακόμη τους επεσήμανα ότι θα συνεχιστούν με τη συναίνεση όλων των δυνάμεων, οι προσπάθειες να απελευθερωθούν, καθώς αυτή τη στιγμή κρατούνται παράνομα. Θα συνεχίσουμε τις προσπάθειες να μείνει ψηλά στην ευρωπαϊκή ατζέντα η αποφυλάκιση τους» πρόσθεσε ο κ. Κεφαλογιάννης.

Παράλληλα αποκάλυψε ότι έμεινε μαζί τους μιάμιση ώρα, ενώ είχε και 45λεπτη συνάντηση με τον διευθυντή των φυλακών.

Δείτε το βίντεο του Ε