16 Μαΐου 2018

Εικόνες απόλυτης καταστροφής – ΛΑΘΡΟ πυρπόλησαν τα κρατητήρια

Εικόνες καταστροφής μέσα από τη Διεύθυνση Αλλοδαπών μετά την πυρκαγιά που προκάλεσαν τέσσερις μετανάστες σε κελί του 2ου ορόφου.

Οι αλλοδαποί έβαλαν φωτιά προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τις συνθήκες κράτησης καθώς στα κρατητήρια του Μεταγωγών.

Η πυρκαγιά στο τμήμα αλλοδαπών στην Πέτρου Ράλλη ξέσπασε λίγο μετά τις 9 το βράδυ της Τρίτης από ένα κελί στον 2ο όροφο, κινητοποιώντας την Αστυνομία και τις πυροσβεστικές δυνάμεις. Αντιπροσωπεία του Δ.Σ. της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών μαζί με αντιπροσώπους που υπηρετούν στη Διεύθυνση Αλλοδαπών επισκέφτηκαν σήμερα τη συγκεκριμένη Υπηρεσία και έδωσαν στην δημοσιότητα τις σχετικές εικόνες.

«Συνομιλήσαμε με τη Διοίκηση και τους συναδέλφους που υπηρετούν στα κρατητήρια και μείναμε άναυδοι από τις απαράδεκτες συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας που επικρατούν. Χθες από τύχη δεν θρηνήσαμε θύματα. Θα επανέλθουμε τις επόμενες μέρες με λεπτομερή ανακοίνωση σχετικά με το τι επικρατεί στο Αλλοδαπών, τι αντιμετωπίζουν οι συνάδελφοι και τι πάρεργα τους έχουν φορτώσει. Δεν θα μείνουμε άπραγοι περιμένοντας πότε θα έχουμε θύμα συνάδελφο ή κρατούμενο», ανάφερε σε ανακοίνωση της η Ένωση.


Σχολιάστε ...