16 Μαΐου 2018

ΚΑΙ Η ΑΛΛΑΓΗ ΑΡΓΟΤΕΡΑΧΑΧΑΧΑ! Κατρούγκαλος για Σκοπιανό: Η δέσμευση για την αλλαγή του Συντάγματος θα γίνει τώρα- ΒΙΝΤΕΟ

"Χρονοδιάγραμμα μπορεί να υπάρχει στη διεθνή συνθήκη, αλλά η δέσμευση για την αλλαγή του Συντάγματος θα γίνει τώρα" δήλωσε για το Σκοπιανό ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών και βουλευτής Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Κατρούγκαλος, στην εκπομπή "Ξυπνάμε Μαζί" στο Epsilon.

Ερωτηθείς αν θα υπάρξουν μειώσεις στις συντάξεις από 1-1-2019 απάντησε ότι "υπάρχει ηγεσία στο υπουργείο Εργασίας, που ξέρει πολύ καλά τα θέματα αυτά. Ο ΕΦΚΑ είναι πλεονασματικός, ο προϋπολογισμός καταγράφει πλεονάσματα, η προσωπική διαφορά στο νόμο προστατεόταν εσαεί και ένας εκβιασμός που έγινε έξι μήνες μετά την υπογραφή του νόμου εκ μέρους του ΔΝΤ και οδήγησε σε αυτή τη ρύθμιση. Τώρα είμαστε στοχοπροσηλωμένοι στην καθαρή έξοδο και όλα αυτά τα ζητήματα θα συζητηθούν αργότερα γιατί δεν μπορούμε να έχουμε πρόσθετα μέτρα λιτότητας χωρίς λόγο".

"Δεν πρόκειται να γίνουν μειώσεις στις συντάξεις πρόσθετες από αυτές που έχουν ήδη νομοθετηθεί, και ακόμα και αυτή η πρόβλεψη για την προσωπική διαφορά σας είπα μετά τον Αύγουστο θα δούμε τι μπορούμε να κάνουμε. Αυτό είναι το σταθερό μήνυμα από τη δική μας πλευρά. Είδα αναλυτικά τις δηλώσεις των αρμόδιων υπουργών στο υπουργείο Εργασίας, είδα και τις δηλώσεις του Κυβερνητικού Εκπροσώπου, είδα και τις δηλώσεις του κ. Τσακαλώτου. Δεν υπάρχει καμία αντίφαση ή σύγκρουση σε αυτά που δηλώνονται. Έχουμε έναν στόχο τον Αύγουστο και από εκεί και μετά όλα τα μέτρα λιτότητας, που έχουν επιβληθεί και δεν έχουν αντικειμενική ανταπόκριση στα οικονομικά πρέπει να τα ξαναδούμε" τόνισε.

Για το Σκοπιανό ανέφερε ότι "θέλουμε μια συμφωνία που να τα λύνει όλα και τη συνταγματική αναθεώρηση και να έχει χαρακτηριστικά μονιμότητας η λύση αυτή. Χρονοδιάγραμμα μπορεί να υπάρχει στη διεθνή συνθήκη, αλλά η δέσμευση για την αλλαγή του Συντάγματος θα γίνει τώρα, και αν δεν ολοκληρωθεί η συνταγματική αναθεώρηση, δεν θα επέλθουν και οι θετικές συνέπειες που περιμένει η άλλη πλευρά".

"Τα δύο ακανθώδη θέματα που έχουν μείνει στη διαπραγμάτευση με την άλλη πλευρά είναι το περίφημο erga omnes και για το αν θα υπάρξει συνταγματική αναθεώρηση. Και για τα δύο αυτά θέματα επιμένουμε" συμπλήρωσε.

"Επιδιώκουμε προφανώς στο πλαίσιο της θητείας μας λύση (σ.σ. για το Σκοπιανό). Είμαι συγκατημένα αισιόδοξος, αυτή τη στιγμή η μπάλα είναι στο γήπεδο της άλλης πλευράς, αυτοί πρέπει να αποφασίσουν και στο πλαίσιο αυτό δεν μπορώ να πω ότι έχουμε τη συμφωνία στο τσεπάκι μας, αλλά έχουμε συγκρατημένη αισιοδοξία για θετική έκβαση" είπε ο κ. Κατρούγκαλος.

Δείτε το βίντεο: