17 Μαΐου 2018

Φαρ-ουέστ στα Λιόσια: ΟΙ ΓΥΦΤΟΙ «Πυροβολούσαν στο ψαχνό και ήθελαν νεκρό αστυνομικό»

Οι δράστες ήθελαν αίμα γι΄αυτό και έριχναν δεκάδες σφαίρες με καραμπίνες εναντίον των ανδρών της ΟΠΚΕ κάνοντας σουρωτήρι το υπηρεσιακό τζιπ

«Πυροβολούσαν στο ψαχνό και ήθελαν νεκρό αστυνομικό. Έπρεπε με κάθε τρόπο να πάρουν τους συλληφθέντες από τα χέρια της ΟΠΚΕ αλλά δεν τα κατάφεραν. Πρόκειται για άτομα από μεγάλες φαμίλιες. Μάλιστα, Ρομά, που είχαν βγει στο δρόμο, καθοδηγούσαν λανθασμένα τις αστυνομικές δυνάμεις που έσπευσαν για ενισχύσεις για να μην φθάσουν στο σημείο...» είναι η περιγραφή αξιωματικού της ΕΛ.ΑΣ για το σκηνικό που στήθηκε τα ξημερώματα της Πέμπτης στα Άνω Λιόσια, με καταιγισμό πυροβολισμών που μετέτρεψε τον καταυλισμό σε φαρ – ουέστ. Οι αστυνομικοί είναι πεπεισμένοι ότι οι δράστες που πετάγονταν από το σκοτάδι και πυροβολούσαν ήθελαν αίμα γιαυτό και έριχναν δεκάδες σφαίρες με καραμπίνες εναντίον των ανδρών της ΟΠΚΕ κάνοντας σουρωτήρι το υπηρεσιακό τζιπ.

Άγριο κυνηγητό στον καταυλισμό 

Το άγριο σκηνικό άρχισε να ξεδιπλώνεται ξημερώματα Πέμπτης. Ένα όχημα της ΟΠΚΕ Άνω Λιοσίων εντοπίζει μετά από πληροφορίες ένα ύποπτο αυτοκίνητο σταθμευμένο εντός του καταυλισμού των Άνω Λιοσίων, το οποίο εμπλέκεται σε υποθέσεις ληστειών στην Πετρούπολη. Παράλληλα εντοπίζεται και ένα περίεργο Seat Leon με δυο επιβάτες. Οι αστυνομικοί το καταδιώκουν μέσα στον καταυλισμό και στην οδό Αναγεννήσεως καταφέρνουν να το ακινητοποιήσουν και να περάσουν χειροπέδες σε δύο Ρομά ηλικίας 37 και 44 ετών. Ο ένας είχε εμπλακεί σε ληστεία στην Πετρούπολη ενώ ο δεύτερος είχε μαζί του ποσότητα ναρκωτικών. Ξαφνικά και ενώ οι αστυνομικοί ζητούν ενισχύσεις, Ρομά με καραμπίνες πετάγονται στο σκοτάδι και ανοίγουν πυρ εναντίον των αστυνομικών. Ακολουθούν και άλλοι δύο μέσα από σπίτι που σηκώνουν τα όπλα και πυροβολούν. Και ενώ οι αστυνομικοί περιμένουν ενισχύσεις βλέπουν μπροστά τους τέσσερις Ρομά, να έρχονται κατά πάνω τους σπρώχνοντας ένα λευκό φορτηγάκι Hiace και πυροβολώντας πίσω από αυτό. Το τζιπ της ΟΠΚΕ γίνεται “σουρωτήρι”. Και όλα αυτά που την ίδια ώρα που τσιγγάνοι οι οποίοι βρίσκονταν ακροβολισμένοι στο σημείο, έδιναν λάθος οδηγίες στους αστυνομικούς που έφθαναν στην περιοχή έτσι ώστε να καθυστερήσουν να φθάσουν στο πεδίο μάχης.

Έβρεχε «μολύβι» 

«Σήκωσαν τα όπλα και πυροβολούσαν στο ψαχνό. Ήθελαν αίμα... Έριχναν από απόσταση 30-40 μέτρων. Οι αστυνομικοί πυροβολούσαν στο αέρα..» περιγράφει αστυνομικός ο οποίος φέρνει στην επιφάνειά το ζήτημα του οπλισμού των ειδικά εκπαιδευμένων ανδρών της ΟΠΚΕ οι οποίοι όμως όπως λέει σε κάθε μεγάλη και δύσκολη επιχείρηση πηγαίνουν στο “στόμα του λύκου” με ακατάλληλο οπλισμό. «Η ΟΠΚΕ δεν διαθέτει μακρύκαννα όπλα. Έχουν πιστόλια των 9mm και υποπολυβόλα την ίδια ώρα που οι κακοποιοί ρίχνουν με καραμπίνες και καλάζνικοφ μεγάλου βελήνεκούς. Παρόλο που στην ομάδα υπηρετούν αστυνομικοί από τις ειδικές δυνάμεις του Στρατού, καταδρομείς και αλεξιπτωτιστές, οι οποίοι έχουν εκπαιδευτεί στη χρήση όλων των όπλων η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ δεν τους χορηγεί ειδικό οπλισμό ο οποίος είναι απαραίτητος στις ιδιαίτερες συνθήκες της Δυτικής Αττικής» επισημαίνει.