14 Μαΐου 2018

Αυτή είναι η 19χρονη που γέννησε και δολοφόνησε το βρέφος στην Πετρούπολη

Αυτή είναι η 19χρονη που γέννησε και δολοφόνησε το βρέφος στην Πετρούπολη

Μετά από τρεις μήνες μπήκε τέλος στο θρίλερ με το νεκρό νεογέννητο που είχε βρεθεί σε κάδο σκουπιδιών στην Πετρούπολη, αφού η ΕΛ.ΑΣ. πέρασε χειροπέδες σε μία 19χρονη (μητέρα του βρέφους) και στην 54χρονη μητέρα της.




Ποινική δίωξη

Οι δύο γυναίκες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα, ο οποίος άσκησε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση κατά συναυτουργία σε βάρος της 19χρονης και της μητέρας της.

Οι δύο γυναίκες πήραν προθεσμία να απολογηθούν την Πέμπτη, με τον συνήγορό τους να ζητεί μετατροπή της κατηγορίας σε παιδοκτονία για την 19χρονη και συνέργια σε ανθρωποκτονία για τη μητέρα της. Παράλληλα, θα ζητηθεί ο διορισμός ψυχιάτρου πραγματογνώμονα, καθώς η υπεράσπιση υποστηρίζει πως η 19χρονη πάσχει από επιλόχειο κατάθλιψη και βρίσκεται σε κακή ψυχολογική κατάσταση.



Στον 7ο μήνα κατάλαβε ότι είναι έγκυος
Σύμφωνα με πληροφορίες η 19χρονη υποστηρίζει πως κατάλαβε ότι ήταν έγκυος όταν βρισκόταν στον 7ο μήνα της κύησης της.

«Δεν το είπα στη μητέρα μου για να αποφύγω την αντίδρασή της. Στις 11:30 το βράδυ ξεκίνησε η διαδικασία του τοκετού. Η μητέρα μου με βοήθησε στον τοκετό, εγώ τύλιξα με κορδόνι τον λαιμό του νεογέννητου και έφραξα το στόμα του με κομμάτια χαρτιού».

Από την πλευρά της, η μητέρα φέρεται να υποστηρίζει ότι πράγματι βοήθησε την κόρη της να γεννήσει και ότι ήταν εκείνη που έριξε το μωρό στα σκουπίδια, αφού η κόρη της ήταν στο κρεββάτι.



Γείτονας 19χρονης: Την έβλεπα να βάζει κούκλες έξω από τον κάδο
«Την έβλεπα για μέρες να έρχεται στον κάδο των σκουπιδιών και να αφήνει κουκλάκια και παιχνίδια», λέει γείτονας της 19χρονης παιδοκτόνου.

«Για μέρες ερχόταν εδώ που είναι ο κάδος και άφηνε κουκλάκια και παιχνίδια. Φαίνεται ότι είχε τύψεις», λέει στο iefimerida. «Το έβλεπα και μου έκανε εντύπωση, αλλά δεν μπορούσα να φανταστώ τι πραγματικά έχει συμβεί. Οπως λέει ακόμα, για πολύ καιρό η αστυνομία ήταν παντού στην γειτονιά γιατί προφανώς είχε υποψιαστεί τι έχει συμβεί, αλλά οι γείτονες δεν είχαν καμία υποψία. Οσο για την 19χρονη την περιγράφει σαν μια ωραία κοπέλα που δεν έδειχνε να την απασχολεί κάτι, ούτε έδειχνε να έχει κατάθλιψη.

Το χρονικό της εξιχνίασης
Τρεις μήνες μετά, η ΕΛ.ΑΣ. κατάφερε να εξιχνιάσει την υπόθεση και προχώρησε στη σύλληψη δύο γυναικών, μιας 19χρονης και μιας 54χρονης, μητέρας και κόρης (γιαγιά και μητέρα του άτυχου βρέφους).

Οι δυο γυναίκες είναι κάτοικοι της περιοχής. Η εγκυμοσύνη, σύμφωνα με την νεαρή ήταν αποτέλεσμα μιας περιστασιακής σχέσης και η ίδια δεν ήθελε το παιδί. Η ίδια αντιλήφθηκε την εγκυμοσύνη αργά και δεν μπορούσε να προχωρήσει σε έκτρωση, ενώ η μητέρα της στα τελευταία στάδια είχε αντιληφθεί και εκείνη την κύηση της κόρης της.

Οπως ομολόγησε η 19χρονη γέννησε μόνη της στο μπάνιο και στη συνέχεια έπνιξε με τον ομφάλιο λώρο το μωρό της και του έβαλε χαρτοπετσέτες στο στόμα για να μην ακούγονται τα κλάματά του.

Στη συνέχεια, η 54χρονη μητέρας της πέταξε το βρέφος στον κάδο σκουπδιιών της περιοχής.

Η 19χρονη ομολόγησε τη δολοφονία του βρέφους, η 54χρονη ότι το πέταξε, όχι όμως ότι είχε συμμετοχή στη δολοφονία του βρέφους.