14 Μαΐου 2018

Η Κομισιόν ξεφτιλίζει την ΑΥΓΗ: Δεν ζητήσαμε ποτέ πλειοψηφία 180 βουλευτών για τυχόν συμφωνία στο Σκοπιανό

Πήγαν να στριμώξουν τη ΝΔ και τους γύρισε μπούμερανγκ

Η Κομισιόν διέψευσε κατηγορηματικά δημοσίευμα της Αυγής ότι ζητάει υπερψήφιση από 180 βουλευτές της συμφωνίας για το Σκοπιανό.

«Ο Ζαν Κλωντ Γιούνκερ είπε urbi et orbi στη Βουλή ότι υποστηρίζει τη λύση αλλά ότι οι Βρυξέλλες δεν θα αναμειχθούν, είναι θέμα των μερών να κινηθούν όπως νομίζουν», αναφέρουν πηγές της Κομισιόν.

Η ίδια πηγή των Βρυξελλών που διέψευσε την πληροφορία, υπενθυμίζει το λόγο του Ζαν Κλόντ Γιούνκερ στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, όπου ο Πρόεδρος της Κομισιόν είχε πει:

«Δεν είναι δική μου δουλειά για να σας δώσω προτάσεις, κατευθυντήριες γραμμές, ή ακόμα και καθοδήγηση για ένα θέμα που είναι για να ρυθμίσετε μεταξύ σας. Επιτρέψτε μου, ωστόσο, να τονίσω την ανάγκη επίλυσης αυτού του προβλήματος».

Παραινέσεις προς την Αθήνα να υπερψηφιστεί τυχόν συμφωνία για το ονοματολογικό των Σκοπίων από πλειοψηφία 180 βουλευτών, έχουν κάνει Γιούνκερ και Μογκερίνι.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της κυριακάτικης Αυγής που επικαλείται ανώτερες κυβερνητικές πηγές, την ανάγκη υπερψήφισης της συμφωνίας για το ονοματολογικό με την ΠΓΔΜ με 180 βουλευτές υποστηρίζει,, η πλευρά του προέδρου της Κομισιόν Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ και της ύπατης εκπροσώπου της Ε.Ε. για την εξωτερική πολιτική.

«Η ελληνική κυβέρνηση έχει γίνει δέκτης καλοπροαίρετων εισηγήσεων και παραινέσεων να ζητήσει την υπερψήφιση τυχόν συμφωνίας για το "Μακεδονικό" με πλειοψηφία 180 βουλευτών. Κοινός παρονομαστής των εισηγήσεων αυτών είναι να πρόκειται για μια συμφωνία που θα έχει διάρκεια και σταθερότητα, η οποία θα διασφαλιστεί από την ευρύτερη πολιτική και κοινοβουλευτική νομιμοποίηση» αναφέρει η «Αυγή».

Σημειώνεται ακόμα πως οι Βρυξέλλες εκφράζουν σοβαρή ανησυχία για τη μικροκομματική τακτική, όπως τονίζεται, με την οποία αντιμετωπίζουν πολιτικές δυνάμεις της αντιπολίτευσης στην Αθήνα τις εργώδεις προσπάθειες επίλυσης του "Μακεδονικού"».