22 Ιανουαρίου 2018

Επεισόδια στο ΚΕΕΛΠΝΟ για την ιδιωτική εταιρεία security που έχει πάρει απ' τον Πολάκη 8 εκ χωρίς σύμβαση

Σύμφωνα με τον πρόεδρο των εργαζομένων, δεν εφαρμόστηκε ποτέ η απόφαση ασφαλιστικών μέτρων του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών που απαγορεύει να ασκεί τα καθήκοντά της η συγκεκριμένη εταιρεία

Αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονται αυτή την ώρα στο ΚΕΕΛΠΝΟ, έπειτα από καταγγελία του προέδρου των εργαζομένων, Σταμάτη Πουλή, κατά της ιδιωτικής εταιρείας φύλαξης του Κέντρου, στο πλαίσιο του αυτοφώρου. Σύμφωνα με τον πρόεδρο των εργαζομένων, δεν εφαρμόστηκε ποτέ η απόφαση ασφαλιστικών μέτρων του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών που απαγορεύει να ασκεί τα καθήκοντά της η συγκεκριμένη εταιρεία.

Όπως αναφέρει ο κ. Πουλής στο Protothema.gr, «Η απόφαση εκκρεμεί από τον Ιούλιο του 2017 αλλά η εταιρεία συνεχίζει κανονικά την δραστηριότητά της. Σύμφωνα μάλιστα με την απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών η σχετική σύμβαση με την εταιρεία δεν ισχύει εδώ κι ένα χρόνο, η τοποθέτηση καμερών έγινε χωρίς προειδοποίηση στην Αρμόδια Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων ενώ επισημαίνεται πως ενώ η διοίκηση προέβη στην κατάργηση των εργολαβιών στον τομέα της καθαριότητας συνάπτοντας ατομικές συμβάσεις δεν έκανε το ίδιο και στον τομέα της φύλαξης».

Ο πρόεδρος των εργαζομένων του ΚΕΕΛΠΝΟ


Σύμφωνα με την απόφαση των ασφαλιστικών μέτρων, υπάρχει κίνδυνος ανεξέλεγκτης διαρροής προσωπικών δεδομένων των ασθενών καθώς επιδείχθηκε υπηρεσιακό έγγραφο του γραφείου πρωτοκόλλου του ΚΕΕΛΠΝΟ το οποίο πιστοποιεί απώλεια υπηρεσιακών εγγράφων των ετών 2013-14. Να σημειωθεί πως η συνολική δαπάνη για υπηρεσίες φύλαξης τους δυο πρώτους μήνες του 2017 ανήλθε στο ποσό των 700.000 ευρώ ενώ η συνολική ετήσια δαπάνη που πληρώθηκε το 2016 ανέρχεται στα 3.584.931 ευρώ.

Να σημειωθεί ότι στην πρόσφατη επιτροπή για την Υγεία τα αίματα άναψαν όταν ο κ. Πουλής ανέφερε πως «οι εργαζόμενοι έπιασαν την εταιρία Φύλαξης επ' αυτοφώρω, να προσπαθεί να αποκτήσει παράνομα όλα τα αρχεία του Πρωτοκόλλου του ΚΕΕΛΠΝΟ της εποχής της θητείας μου, με προφανή σκοπό να τα παραδώσουν στον Πολάκη, ώστε να αλλοιωθούν. Να φυτέψουν δηλαδή ψεύτικα ενοχοποιητικά στοιχεία εναντίον μου». Αυτή την στιγμή ο Πρόεδρος των εργαζομένων υποβάλλει μήνυση για την υπόθεση.

Σε πολύ σοβαρές καταγγελίες προχώρησε ο πρόεδρος των εργαζομένων του ΚΕΕΛΠΝΟ μιλώντας στο ΘΕΜΑ 104,6. “Πρόκειται για μία εταιρεία η οποία εδώ και δυο χρόνια δεν έχει σύμβαση, η οποία έχει πάρει 8 εκατομμύρια ευρώ παράνομα εκτός δημοσίου λογιστικού χωρίς καμία διαγωνιστική διαδικασία, δηλαδή απιστία εις βάρος του Δημοσίου. Μια εταιρεία που όπως κατήγγειλα και στην εξεταστική επιτροπή, την πιάσαμε επ' αυτοφώρω να είναι στο στο πρωτόκολλο του ΚΕΕΛΠΝΟ και να νοθεύει έγγραφα της περιόδου 2013-2014, επί θητείας Άδωνι Γεωργιάδη” κατήγγειλε μεταξύ άλλων ο κ. Σταμάτης Πουλής μιλώντας στην εκπομπή “Εντός ΘΕΜΑτος” με τον Γιώργο Λαμπράκο και τον Παναγιώτη Σουρέλη.