14 Ιανουαρίου 2018

Από ανακοπή και ο δημοσιογράφος Θοδωρής Μιχόπουλος, στενός συνεργάτης του Τσίπρα

Είχε εργαστεί επί χρόνια στην ιδιωτική και την δημόσια τηλεόραση - Συλλυπητήρια από τον πολιτικό κόσμο
Πέθανε από ανακοπή καρδιάς το βράδυ του Σαββάτου ο δημοσιογράφος Θοδωρής Μιχόπουλος.

Αφησε την τελευταία του πνοή στις 3:30 τα ξημερώματα της Κυριακής στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο, όπου μεταφέρθηκε, μεγαλώνοντας την αλυσίδα των «ξαφνικών θανάτων του Σαββατοκύριακου» που θερίζει το δημοσιογραφικό κόσμο. Όπως συνέβη στις 17 Δεκεμβρίου με τον δημοσιογράφο του ΣΚΑΪ Βασίλη Μπεσκένη.

Ήταν στενός συνεργάτης του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου, ενώ μέχρι πρόσφατα ήταν ο υπεύθυνος του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού στο Μέγαρο Μαξίμου.

Εργάστηκε επί πολλά χρόνια στην ιδιωτική τηλεόραση, στα κανάλια Ant1, Star, Σκάι, Mega και την ΕΡΤ, ενώ ήταν αρθρογράφος της εφημερίδας «Η Εποχή».

Με πολυετή παρουσία στην ΕΡΤ ο Θοδωρής Μιχοπουλος, αρχισυντάκτης για χρόνια δελτίων ειδήσεων, ήταν η ψυχή πολλών επιτυχημένων δημοσιογραφικών εκπομπών. Υπηρέτησε την δημοσιογραφία και από θέσεις ευθύνης σε άλλους τηλεοπτικούς σταθμούς και εφημερίδες.

Με σημαντική κοινωνική δράση και πολιτική παρουσία, ο Θοδωρής Μιχοπουλος βρέθηκε μετά τις εκλογές του 2015 στην θέση του επικεφαλής του γραφείου τύπου του πρωθυπουργού, ενώ για σημαντικό διάστημα είχε την ευθύνη για την ενημέρωση σχετικά με τις διαπραγματεύσεις της χώρας μας με τους δανειστές.



Συλλυπητήρια από τον πολιτικό κόσμοΩς έναν αφοσιωμένο αριστερό και σπάνιο δημοσιογράφο, χαρακτηρίζει τον Θόδωρο Μιχόπουλο με Δελτίο Τύπου που εξέδωσε για τον θάνατό του το Μέγαρο Μαξίμου. «Ο Θοδωρής Μιχόπουλος ήταν αφοσιωμένος αριστερός, σπάνιος δημοσιογράφος και υπέροχος άνθρωπος», αναφέρει.

Ανακοίνωση εξέδωσε και το γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, όπου αναφέρεται πως ««Ο Θοδωρής Μιχόπουλος στη μακρά και διακριτή πορεία του στη δημοσιογραφία υπήρξε μαχητικός και κυρίως συνεπής στις ιδέες του για τις οποίες αγωνίστηκε μέχρι τέλους.
Στην οικογένειά του και στο κόμμα του εκφράζουμε τα θερμά συλλυπητήριά μας».

Τα συλλυπητήρια της στην οικογένεια και τους φίλους του Θοδωρή Μιχόπουλου, εκφράζει με ανάρτησή της στο twitter η βουλευτής της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη. Συγκεκριμένα αναφέρει: «Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους φίλους του Θοδωρή Μιχόπουλου. Ενός δημοσιογράφου που διακρινόταν για το ήθος και την εργατικότητά του και είχε φίλους σε όλους τους χώρους».



Μέσω Twitter εκφράζουν την θλίψη τους και πολλοί συνεργάτες του στον ΣΥΡΙΖΑ.