03 Δεκεμβρίου 2017

«Ζωγράφισαν» οι χρήστες στο Twitter για τη «μούντζα»: «Μαυρογιαλούρε, σε τελειώσαμε»

Οι αλλαγές στον νέο ΚΟΚ περιλαμβάνουν και την... ποινικοποίηση της μούντζας - «Θα πάει η μούντζα σύννεφο - Θα μάθουμε τρόπους υποχρεωτικά» μερικά από τα σχόλια στο Twitter - Σπίρτζης: «Δεν υπάρχει αυτό με τη μούντζα...

Yπάρχει κώδικας ευπρεπούς συμπεριφοράς»Την... ποινικοποίηση της μούντζας στη λίστα των παραβάσεων στο πλαίσιο των αλλαγών στον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας φαίνεται πως δρομολογεί το υπουργείο Μεταφορών και όπως πάντα, έτσι και αυτή τη φορά οι χρήστες του Twitter δεν άφησαν ασχολίαστη την είδηση.

Με τον πλέον γνωστό, καυστικό τους τρόπο οι χρήστες του μέσου κοινωνικού δικτύωσης έκαναν το δικό τους... πάρτι με τα ευφάνταστα tweets τους τα οποία συνήθως συνόδευαν και με μία φωτογραφία.

Δείτε μερικά από τα tweets των χρηστών










Συγκεκριμένα οι μεγάλες αλλαγές που προωθεί το υπουργείο, πάντα προς την κατεύθυνση της οικονομικής επιβάρυνσης, με στόχο την αύξηση των εισπράξεων από τις κλήσεις και όχι ένα δικαιότερο και «σωφρονιστικό» σύστημα, που θα δημιουργήσει καλύτερες συνθήκες στους ελληνικούς δρόμους και λιγότερα θύματα, κινούνται κατά βάση σε τρεις άξονες.

Πρώτον, κλιμάκωση των προστίμων σύμφωνα με το εισόδημα. Δεύτερον, κατάργηση της «έκπτωσης» 50% στην εντός 10ημέρου αποπληρωμή της κλήσης, κάτι που πρακτικά σημαίνει 100% αύξηση του καταβαλλόμενου ποσού και τρίτον πρόστιμο για την... πατροπαράδοτη μούντζα, από τους επαγγελματίες οδηγούς. Όπως ανέφεραν κύκλοι του Χρήστου Σπίρτζη, θα δημιουργηθεί μία ενιαία βάση δεδομένων για οχήματα και μία άλλη βάση δεδομένων για τους οδηγούς, οι οποίες θα επικοινωνούν μεταξύ τους και θα διασταυρώνουν στοιχεία, ώστε να προκύπτει για κάθε περίπτωση το πρόστιμο που αναλογεί, αναλόγως με την παράβαση στην οποία έχει υποπέσει ο οδηγός. Η... μούντζα, σύμφωνα πάντα με τους κύκλους του υπουργού, θα ενταχθεί στη διάταξη για την κατηγοριοποίηση παραβάσεων, ανάλογα με την επικινδυνότητα, στην οποία περιλαμβάνεται και εκείνη της αντικοινωνικής συμπεριφοράς, όπως είθισται να θεωρούνται οι παντός τύπου χειρονομίες, μεταξύ των οποίων και η... εντελώς ελληνική συνήθεια της μούντζας.

Τέλος, από τις αρχές του 2019 θα εφαρμοστεί και το μέτρο των αναλογικών, ηλεκτρονικών διοδίων σε όλους τους οδικούς άξονες. Ο διαγωνισμός αναμένεται να ανατεθεί έως το τέλος του 2018. Να σημειώσουμε ότι οι συγκεκριμένες ρυθμίσεις δεν αποτελούν μνημονιακή υποχρέωση, καθώς η πρόσφατη συνάντηση του Χρήστου Σπίρτζη με τους εκπροσώπους των θεσμών, αφορούσε αποκλειστικά το θέμα της παραχώρησης για την εκμετάλλευση της Εγνατίας Οδού.
Χρήστος Σπίρτζης: Δεν υπάρχει αυτό με τη μούντζα 

Από την πλευρά του το πρωί ο υπουργός Χρήστος Σπίρτζης αναφέρθηκε μιλώντας στον ΣΚΑΙ στην ποινικοποίηση της... μούντζας στον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας λέγοντας: «Δεν υπάρχει αυτό με τη μούντζα. Είναι fake news. Yπάρχει κώδικας ευπρεπούς συμπεριφοράς για τους αυτοκινητιστές. Δεν επιτρέπεται να έχει αυτή τη συμπεριφορά γιατί είναι επαγγελματίας. Δεν μπορεί να έχει την ίδια ανοχή σε έναν οδηγό και σε έναν επαγγελματία». Σε σχέση με τα πρόστιμα τόνισε ότι: «Δεν είναι δυνατόν ο ΚΟΚ να έχει να κάνει με τα πρόστιμα. Πρέπει να τα αποσυνδέσουμε. Το πρόστιμο θα είναι ενιαίο για όλους».

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ