04 Δεκεμβρίου 2017

CSU: Υποψήφιος για την πρωθυπουργία της Βαυαρίας ο Σέντερ

Τον υπουργό Οικονομικών της Βαυαρίας Μάρκους Σέντερ πρότειναν οι βουλευτές της Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης (CSU), του αδελφού κόμματος των Χριστιανοδημοκρατών (CDU) στο κρατίδιο, για τη θέση του πρωθυπουργού ενόψει των περιφερειακών εκλογών που θα πραγματοποιηθούν την επόμενη χρονιά.


Ο ηγέτης του κοινοβουλευτικού ομίλου CSU, Tόμας Κράουζερ, δήλωσε στους δημοσιογράφους από το Μόναχο ότι οι βουλευτές του κόμματος συμφώνησαν ομόφωνα στην υποψηφιότητα του Σέντερ, σφοδρού επικριτή της μεταναστευτικής πολιτικής της Μέρκελ, για την πρωθυπουργία της Βαυαρίας.


Από την πλευρά του, ο κ. Σέντερ δήλωσε ότι χαιρετίζει την απόφαση του απερχόμενου Χορστ Ζέχοφερ να παραμείνει στην προεδρία του CSU, γεγονός που θα συμβάλλει στην επίλυση του πολιτικού αδιεξόδου στο Βερολίνο.

Νωρίτερα, ανώτερο στέλεχος του CSU ανέφερε στο τηλεοπτικό δίκτυο NDR ότι ο επικεφαλής της Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης (CSU) της Γερμανίας, Χορστ Ζέεχοφερ, δεν θα θέσει ξανά υποψηφιότητα για την πρωθυπουργία του κρατιδίου στις περιφερειακές εκλογές που θα διεξαχθούν την επόμενη χρονιά.

«Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι χθες είχαμε εντατικές διαβουλεύσεις», ανέφερε ο Μάρκους Φέρμπερ. «Η κοινοβουλευτική ομάδα θα συναντηθεί στις 08.30 τοπική ώρα, για να υποβάλλει πρόταση για υποψήφιο, ενώ ο Χόρστ Ζέεχοφερ δεν θα θέσει εκ νέου υποψηφιότητα».

Πρόσθεσε, ακόμη, ότι ο κ. Ζέεχοφερ είχε προσφερθεί να παραμείνει επικεφαλής του CSU, παρόλο που θα έπαυε να είναι πρωθυπουργός της Βαυαρίας, λόγω της «δύσκολης» κατάστασης στο Βερολίνο.

Πηγή: http://www.skai.gr/news/world/article/361644/csu-upopsifios-gia-tin-prothupourgia-tis-vauarias-o-seder/