06 Δεκεμβρίου 2017

ΒΙΝΤΕΟ-Καίνε τα Εξάρχεια τα "δικά τους παιδιά"-Βροχή μολότοφ, γκαζάκια & καμένα αυτοκίνητο [εικόνες & βίντεο]

Μεγάλα επεισόδια ξέσπασαν στα Εξάρχεια, έπειτα από την ολοκλήρωση της πορείας αντιεξουσιαστών και συλλογικοτήτων στο κέντρο της Αθήνας, για την επέτειο της δολοφονίας του 15χρονου Αλέξη Γρηγορόπουλου το 2008.

Μεγάλος όγκος των αντιεξουσιαστών που ήταν στην πορεία κινήθηκαν προς τα Εξάρχεια και άναψαν φωτιές στην πλατεία και σε γύρω δρόμους. Μετά τις 8 μ.μ. άρχισαν να πέφτουν «βροχή» οι βόμβες μολότοφ, πέτρες και φωτοβολίδες από τους αντιεξουσιαστές, ενώ οι δυνάμεις των ΜΑΤ να επιχειρούν για να τους διαλύσουν. Μάλιστα, δύο αυτοκίνητα τυλίχθηκαν στις φλόγες στην οδό Μπουμπουλίνας και στην οδό Τοσίτσα. Η αστυνομία έχει απομακρύνει τους εκπροσώπους των ΜΜΕ από το σημείο.

Μετά τις 22:00 τα επεισόδια είχαν πλησιάσει προς την πλατεία, με τις δυνάμεις των ΜΑΤ να ακολουθούν τους αντιεξουσιαστές. Ομως στους γύρω δρόμους τα πάντα θυμίζουν σκηνικό... πολέμου, με σπασμένες εισόδους πολυκατοικιών, ζημιές σε αυτοκίνητα και μηχανάκια.

Επεισόδια ξέσπασαν τόσο στη Θεσσαλονίκη, όσο και στο Ηράκλειο, με βόμβες μολότοφ, πετροπόλεμο και δακρυγόνα, έπειτα από τις πορείες στη μνήμη Γρηγορόπουλου.

Από το μεσημέρι μέχρι τις 21:00 η ΕΛΑΣ έχει κάνει 21 προσαγωγές στα επεισόδια της Αθήνας.

Τα επεισόδια γίνονται στην ευρύτερη περιοχή γύρω από την Στουρνάρη, Τσοσίτσα, Μπουμπουλίνας και Σολωμού.

Δείτε video από τα Εξάρχεια:















Νωρίτερα, εκατοντάδες άτομα έκαναν πορεία στο κέντρο της Αθήνας. Συλλογικότητες από τον αντιεξουσιαστικό χώρο κι οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς συγκεντρώθηκαν στα Προπύλαια και φώναζαν συνθήματα κατά των αστυνομικών δυνάμεων και κατευθύνθηκαν προς το Σύνταγμα. Η παρουσία της αστυνομίας ήταν διακριτική και λίγο πριν τις 20:00 η πορεία διαλύθηκε σιγά-σιγά.