16 Δεκεμβρίου 2017

Σοκ στο Μαξίμου: Εικόνα απόλυτης κατάρρευσης του ΣΥΡΙΖΑ στην Περιφέρεια (κάρτες)

Εικόνα πλήρους κατάρρευσης παρουσιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ στην Περιφέρεια με βάση έρευνα που διενήργησε η Κάπα Research για λογαριασμό περιφερειακών μέσως ενημέρωσης.

Πρόκειται για εφιαλτικά δημοσκοπικά στοιχεία για το Μαξίμου που αντανακλούν την έντονη δυσαρέσκεια των περισσοτέρων από τις Περιφέρειες εξαιτίας της πλήρους αδυναμίας επίλυσης, όχι μόνο των βασικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει η χώρα, αλλά και των εξαιρετικά δύσκολων θεμάτων με τα οποία έρχονται καθημερινά αντιμέτωπες οι τοπικές κοινωνίες.

Ενδεικτικά, αξίζει να αναφέρουμε ότι στην Κρήτη, σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, ο ΣΥΡΙΖΑ «γκρεμίζεται» κατά 15,33%, στη Στερεά Ελλάδα κατά 13,54% και στο Νότιο Αιγαίο,εξαιτίας και του μεταναστευτικού, κατά 12,04%.
Δείτε τις κάρτες:

ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ: Πτώση ΣΥΡΙΖΑ κατά 12,38%


Δυτική Μακεδονία: Πτώση ΣΥΡΙΖΑ κατά 4,89%


Ιόνια Νησιά: Πτώση ΣΥΡΙΖΑ κατά 9,69%


Κρήτη: Πτώση ΣΥΡΙΖΑ κατά 15,33%


Νότιο Αιγαίο: Πτώση ΣΥΡΙΖΑ κατά 12,04%


Πελοπόννησος: Πτώση ΣΥΡΙΖΑ κατά 8,43%


Στερεά Ελλάδα: Πτώση ΣΥΡΙΖΑ κατά 13,54%


Θεσσαλία: Πτώση ΣΥΡΙΖΑ κατά 10,23%


Δείτε πως διαμορφώνεται ο χάρτης σύμφωνα με την έρευνα της Κάπα Reasearch


Ανατολικό Αιγαίο, Κοζάνη, Αρκαδία και Υπόλοιπο Αττικής, «εφιάλτης» για ΣΥΡΙΖΑίους βουλευτές

Σημαντικό για τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου είναι και το θέμα του μειωμένου ΦΠΑ, καθώς οι εκπρόσωποι των θεσμών εμφανίζονται αρνητικοί σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Έτσι, στο Μαξίμου αναζητούνται αντισταθμιστικά, που θα δοθούν είτε με μορφή επιδόματος είτε με φορολογικές διευκολύνσεις.

Το δεύτερο μεγάλο θέμα που απασχολεί τις κοινωνίες της Κοζάνης και της Αρκαδίας είναι η πώληση των λιγνιτικών μονάδων. Οι δύο αυτές περιοχές ζουν αποκλειστικά από τις εγκαταστάσεις της ΔΕΗ.

Για αυτό άλλωστε οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ σε αυτούς τους νομούς έχουν συστρατευθεί με τους εργαζομένους, πιέζοντας την Κυβέρνηση για κάποια άλλη λύση ή για τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας.

Το τρίτο και επίσης πολύ σοβαρό θέμα έχει να κάνει με το Υπόλοιπο Αττικής και την περιοχή της Μάνδρας, καθώς εκεί σημειώθηκαν οι πιο σοβαρές ζημιές από την πρόσφατη κακοκαιρία.

Στην πραγματικότητα, εκεί, πέρα από την αποκατάσταση των ζημιών και των περιουσιών των ανθρώπων, θα πρέπει να προχωρήσουν τάχιστα και τα αντιπλημμυρικά έργα, τα οποία εκκρεμούν εδώ και πάρα πολλά χρόνια.

Από την κακοκαιρία έχουν πληγεί, ωστόσο, και άλλες περιοχές, όπως η Κέρκυρα, η Κεφαλονιά και η Αιτωλοακαρνανία, όπου θα πρέπει αμέσως να δοθούν αποζημιώσεις, προκειμένου να αλλάξει το αρνητικό κλίμα για την κυβέρνηση.