05 Δεκεμβρίου 2017

Μουρμούρες στο Μαξίμου -Στο επικοινωνιακό πεδίο η ΝΔ έχει καταφέρει να επιβάλλει θέματα συζήτησης

Με επικοινωνιακό μπαράζ επιχειρεί η κυβέρνηση να απαντήσει στην εφ όλης κριτική που δέχεται για μια σειρά από θέματα, που αναδεικνύει η ΝΔ στο δημόσιο διάλογο.


Αρχικά ήταν η υπόθεση των πλειστηριασμών για την οποία ο Αλέξης Τσίπρας διαπίστωσε επικοινωνιακό έλλειμμα στο Πολιτικό Συμβούλιο της περασμένης εβδομάδας. Παρά τις διαβεβαιώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου, την επομένη εκτιμήθηκε ότι η κυβέρνηση βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο και όχι ένας, αλλά τρεις υπουργοί βγήκαν στο περιστύλιο να εξηγήσουν τι ακριβώς συμβαίνει με τους πλειστηριασμούς.

Η κυβέρνηση έσπευσε επίσης να απαντήσει για τον υπουργό Αμυνας, για τα όπλα που -σύμφωνα με δημοσιεύματα- φέρονται να κατέληξαν σε μαχητές του ISIS, για τους πλειστηριασμούς και πάλι, ενώ σήμερα το μεσημέρι έχει προγραμματιστεί και πάλι ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Όλες οι κινήσεις δείχνουν πως στο επικοινωνιακό πεδίο η ΝΔ έχει καταφέρει να επιβάλλει ως θέματα συζήτησης αυτά που εκτιμά ότι την ευνοούν και από την άλλη η κυβέρνηση σπεύδει να απαντήσει, ακολουθώντας όμως, κι όχι διαμορφώνοντας την ατζέντα.
Σήμερα αναμένεται η προσπάθεια εξισορρόπησης των εντυπώσεων, με προβολή της επιτευχθείσας συμφωνίας στο Γιούρογκρουπ και την έξοδο από το μνημόνιο που έρχεται πιο κοντά.
Ωστόσο, όσο κι αν επιμείνει η κυβέρνηση στη θετική αφήγηση, ήδη από χθες το βράδυ έσπευσε να αποσύρει (για να φέρει αργότερα) την τροπολογία που αφορά στην κήρυξη απεργίας στις πρωτοβάθμιες ενώσεις και προβλέπει απεργία με συμμετοχή του 50+1, για βελτιώσεις και τροποποιήσεις.

Την ίδια ώρα, σαν καμπανάκι κινδύνου ηχεί και πάλι η φωνή του Νίκου Φίλη που χτες έσφαξε με το βαμβάκι τον αρχιτέκτονα της συμφωνίας Ευκλείδη Τσακαλώτο.

Επιμένοντας  στις εξ´ αριστερών διαφοροποιήσεις πάντως , ο Νίκος Φίλης μοιάζει να θέλει να καλύψει το επικοινωνιακό κενό, αφού και πάλι τοποθετήθηκε για όλα.

Για τη συμφωνία και τη ΔΕΗ προβλέποντας εμμέσως ακριβότερα τιμολόγια ρεύματος, μέχρι τον ανασχηματισμό και τους πλειστηριασμούς, ζητώντας επέκταση της προστασίας με νόμο, παρά το βέτο Τσακαλώτου που έβαλε θέμα τραπεζών.

Πληροφορίες του iefimerida αναφέρουν ότι ο πρώην υπουργός μόνο άφωνος δεν πρόκειται να παραμείνει και θα συνεχίσει με ηχηρές παρεμβάσεις (και εντός οργάνων όταν αυτά συνεδριάσουν), απευθυνόμενος επί της ουσίας στο «αριστερό» κοινό του ΣΥΡΙΖΑ.