05 Δεκεμβρίου 2017

Γυναίκα ακινητοποίησε βιαστή και έτριψε τα στήθη της στη μούρη του [βίντεο]

Πώς θα αντιδρούσατε αν κάποιος σας έκανε σεξουαλική παρενόχληση σε δημόσιο χώρο; Σίγουρα όχι όπως η συγκεκριμένη γυναίκα, που έριξε κάτω τον εισβολέα, έβγαλε τη μπλούζα της και έτριψε το στήθος της στο πρόσωπό του!


Το βίντεο που γυρίστηκε στο κέντρο της πόλης Ριμπειράο Πρέτο στη νοτιοανατολική Βραζιλία, δείχνει μια νεαρή πωλήτρια, που μοιράζει φυλλάδια, να ρίχνει στο έδαφος έναν άνδρα με το πόδι της και να τον κατηγορεί πως την έβλαψε δημόσια.

Ένα πλήθος θεατών παρακολουθεί την ώρα που η γυναίκα ρίχνει τον άγνωστο άνδρα στο πάτωμα, λέγοντάς τον πως έχει βαρεθεί να «την αγγίζουν και να την παρενοχλούν σεξουαλικά την ώρα πυο εργάζεται».

Ο υποτιθέμενος δράστης τη ζητά να σταματήσει, ισχυριζόμενος πως είχε «βγει για ψώνια με τη σύζυγό του και δεν έκανε τίποτα κακό».


Όμως, όσο ο άνδρας διαμαρτύρεται για την αθωότητά του, η θυμωμένη γυναίκα, φωνάζει: «Κουράστηκα να με βλέπουν σαν αντικείμενο του σεξ. Το στήθος μου θέλεις;».

Στη συνέχεια, σε μια συγκλονιστική στιγμή, η κοπέλα σηκώνεται, βγάζει την μπλούζα της, αποκαλύπτει το στήθος της, τον χαστουκίζει και τρίβει το στήθος της πάνω στο πρόσωπό του.

Κάποιοι παρευρισκόμενοι την επευφημούν και την παροτρύνουν, ενώ άλλοι είναι εξοργισμένοι με μια γυναίκα, μάλιστα, να φωνάζει: «Αυτό είναι παράλογο. Δεν υπάρχει δικαιολογία για να το κάνεις αυτό. Πώς μπορείς να το κάνεις αυτό μπροστά σε παιδιά στο κέντρο της πόλης; Δείχνεις ασέβεια προς τις άλλες γυναίκες με τις πράξεις σου».

Άλλοι πάλι, λένε πως η γυναίκα αυτή είναι θαρραλέα και πως αυτό «ταπείνωσε και εξέθεσε τον επιτιθέμενο».

Ωστόσο, όλη αυτή η πράξη δεν είναι αυτό που φαίνεται. Το περιστατικό διοργανώθηκε από μια θεατρική ομάδα στα τέλη του περασμένου έτους.

Η ομάδα ήθελε να υπογραμμίσει την ανεπιθύμητη προσοχή που μπορεί συχνά να μετατραπεί σε εξευτελιστικά σχόλια, σε συνδυασμό με εκφοβιστικές προσεγγίσεις σε γυναίκες που εργάζονται σε δημόσιους χώρους.

Ο Φάουστο Ριμπέιρο, διευθυντής του ομίλου Confluências, των δημιουργών της συγκεκριμένης «παράστασης», δήλωσε: «Θέλαμε να εκθέσουμε και να τονίσουμε τι συμβαίνει κάθε μέρα στις αδερφές και τις γυναίκες μας. Θέλαμε να ενδυναμώσουμε τις γυναίκες με την τακτική των αντίποινων. Θέλαμε να αναγκάσουμε τους ανθρώπους να σκεφτούν πιο υπεύθυνα για τις ενέργειες και τις συνέπειες των πράξεών τους».

Όταν αναρτήθηκε το συγκεκριμένο βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, κέρδισε πάνω από ένα εκατομμύριο προβολές, αλλά αποσύρθηκε μετά από έντονη κριτική. Από τότε επανεμφανίστηκε εν μέσω της κλιμάκωσης για τα σκάνδαλα σεξουαλικής κακοποίησης στο Χόλιγουντ.