06 Δεκεμβρίου 2017

Παρασκήνιο: Βήμα πίσω από την κυβέρνηση και αναβολή των πλειστηριασμών -Τι ζήτησε ο Τσίπρας από τον Τόσκα

Υπό τον φόβο να επαναληφθούν τα βίαια επεισόδια και οι σκηνές… απείρου κάλλους που έλαβαν χώρα στα Ειρηνοδικεία την περασμένη εβδομάδα, η κυβέρνηση έκανε ένα βήμα πίσω με τη ματαίωση των πλειστηριασμών για σήμερα.


Αφορμές στάθηκαν η επέτειος της δολοφονίας του Αλ. Γρηγορόπουλου και η επικείμενη άφιξη Ερντογάν. Και οι συμβολαιογράφοι πήραν την τελική τους απόφαση επικαλούμενοι τα έκτακτα μέτρα ασφαλείας.

Τηλεφωνική επικοινωνία Τσίπρα - Τόσκα

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida, και χθες ο πρωθυπουργός είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον υπουργό προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα, κατά τη διάρκεια της οποίας έγιναν οι κατάλληλες συνεννοήσεις. Με τη διαπίστωση ότι το κλίμα είναι τόσο βαρύ που θα ήταν καλό στην παρούσα συγκυρία να μη δυναμιτίσουν την ατμόσφαιρα με τους πλειστηριασμούς.

Όσο για το ότι δεν επαρκούν οι αστυνομικές δυνάμεις, φαίνεται πως ήταν μάλλον μια... εύσχημη δικαιολογία προκειμένου να ντύσουν επικοινωνιακά τη μη διεξαγωγή τους.

Όλα αυτά πάντως προκαλούν μεγάλο προβληματισμό στις τάξεις του Μαξίμου, όπως και στο Προστασίας του Πολίτη. Και δεν είναι λίγα τα στελέχη εκείνα που στις κατ’ ιδίαν συνομιλίες τους παραπέμπουν στο ότι είναι προτιμητέο να διενεργούνται ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί.!

«Πυροβολεί» ο Φίλης 

Κατά τα λοιπά, συνεχίζεται με αμείωτη ένταση η δημόσια κριτική από τον Νίκο Φίλη. Ένα από τα σημαίνοντα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ επιμένει να ζητάει μέτρα προστασίας των λαϊκών νοικοκυριών, πιέζοντας τον Αλέξη Τσίπρα  εξ’ αριστερών.

«Εδώ χρειάζεται μια σοβαρή, κατά τη γνώμη μου, πρωτοβουλία που θα έχει και νομοθετικό χαρακτήρα. Όχι μόνο στα λόγια. Ένα θέμα αφορά αυτό, το θέμα των funds. Ένα δεύτερο θέμα, πολύ ουσιαστικό, αφορά τη σιωπηρή συμφωνία που υπάρχει ανάμεσα στις τράπεζες και την κυβέρνηση για το να μην γίνονται πλειστηριασμοί μέχρι 300.000 ευρώ για ακίνητα. Χρειάζεται να δούμε πώς θα προχωρήσουμε σε μία νομοθετική κατοχύρωση», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τον «καρφώνει» το Μαξίμου

Για να λάβει από το Μαξίμου απάντηση, διά του κυβερνητικού εκπροσώπου, ο οποίος παρέπεμψε δηκτικά στο υπάρχον νομοθετικό πλαίσιο, το οποίο όπως είπε « ο κ. Φίλης γνωρίζει πολύ καλά καθώς και ο ίδιος το έχει ψηφίσει και αυτό προβλέπει ότι προστατεύεται η πρώτη κατοικία μέχρι ποσού αξίας του ακινήτου 280.000 ευρώ».

ΣΤΕΛΛΑ Α. ΓΚΑΝΤΩΝΑ
iefimerida.gr