05 Δεκεμβρίου 2017

«Ούτε σε τουρκική επαρχία δεν παρέλασαν Γιλντιρίμ, Τσαβούσογλου και Ερντογάν μέσα σε έξι μήνες»

«Ανεπιθύμητος» στη Θράκη είναι ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν, όπως έγραψαν σε αφίσες τα μέλη της παράταξης πολιτών του Δήμου Κομοτηνής, «Σπάρτακος», και κόλλησαν σε διάφορα σημεία στην Κομοτηνή -αφίσες που ξηλώθηκαν μέσα σε ένα βράδυ από την αστυνομική διεύθυνση Ροδόπης.


Ο κ. Κώστας Καραΐσκος, επικεφαλής της παράταξης «Σπάρτακος», μίλησε στο ραδιοφωνικό σταθμό ΘΕΜΑ 104,6 και την εκπομπή «Εντός ΘΕΜΑτος» με τους Γιώργο Λαμπράκο και Παναγιώτη Σουρέλη, για τους λόγους αυτής της πρωτοβουλίας.

«Εδώ και έξι μήνες έχει κλιμακωθεί η κατάσταση, πρώτα με τον Γιλντιρίμ, μετά με τον Τσαβούσογλου και τώρα με τον Ερντογάν. Δεν νομίζω να υπάρχει τουρκική επαρχία που να παρέλασαν όλοι αυτοί μέσα σε έξι μήνες» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Καραΐσκος.
Ο επικεφαλής του «Σπάρτακου» αντέκρουσε τις... κορώνες ορισμένων που τους χαρακτήρισαν «ρατσιστές», όπως η τουρκόφωνη μειονοτική εφημερίδα «Μιλλέτ», λέγοντας ότι ο «Σπάρτακος» εκπροσωπεί 22 συλλογικότητες, μεταξύ των οποίων και δύο με μειονοτικούς πολίτες: ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πομάκων Ξάνθης και ο Σύλλογος Ελλήνων Μουσουλμάνων στην Κομοτηνή.

«Ερχόμενος εδώ ο Ερντογάν φανατίζει περισσότερο έναν κόσμο που έχει στραμμένα τα μάτια του πέραν του Έβρου. Αυτό που μεθοδεύεται στην περιοχή είναι μία προβοκάτσια» συμπλήρωσε ο κ. Καραΐσκος, που, μαζί με τα άλλα, χιλιάδες μέλη του «Σπάρτακου», εξετάζουν να προχωρήσουν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας την προσεχή Παρασκευή, σε άλλο χώρο από αυτόν που θα κινηθεί ο Τούρκος πρόεδρος.