05 Δεκεμβρίου 2017

Με Καραμανλή και Σαμαρά θα μιλήσει ο Μητσοτάκης

Στην τελική ευθεία προς το Συνέδριο Αρχών και Θέσεων της ΝΔ.

Με τους δύο πρώην προέδρους του κόμματος και πρώην πρωθυπουργούς Κώστα Καραμανλή και Αντώνη Σαμαρά θα βρίσκεται σε ανοιχτή επικοινωνία ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην τελική ευθεία για το Συνέδριο Αρχών και Θέσεων της Νέας Δημοκρατίας.

Στόχος του προέδρου του κόμματος είναι να πετύχει τη μέγιστη συσπείρωση στις τάξεις του κόμματος ενόψει της κορυφαίας διαδικασίας και εκτός αυτού να λάβει υπόψη του και τις απόψεις και τις προτάσεις των δύο πρώην πρωθυπουργών.

Ενδεικτικό προς την κατεύθυνση αυτή είναι ότι η παρουσία του Κώστα Καραμανλή στο τελευταίο προσυνέδριο του κόμματος στη Θεσσαλονίκη λειτούργησε συσπειρωτικά. Όπως ανέφερε το parapolitika.gr, ο πρώην πρωθυπουργός, μιλώντας με πολιτικούς του φίλους στη συμπρωτεύουσα, έλεγε με νόημα ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης «πρέπει να στηριχθεί απ' όλους».

Η πρωτοβουλία του Κυριάκου Μητσοτάκη που περιλαμβάνει Καραμανλή και Σαμαρά, εκτός από τον σεβασμό στην ιστορία του κόμματος και τους προκατόχους του στον προεδρικό θώκο, οι οποίοι ανέλαβαν και τις τύχες της χώρας, είναι και μία κίνηση με στόχο να σταματήσει η εσωστρέφεια στις τάξεις της Νέας Δημοκρατίας.

Η εσωστρέφεια αυτή άλλωστε είναι ένα χαρακτηριστικό που σύμφωνα με έμπειρα κομματικά στελέχη «αποτελεί ένα από τα βασικά γνωρίσματα των νεοδημοκρατών, που κάνει όμως μεγάλο κακό και χρειάζεται πολλή δουλειά για να καταπολεμηθεί».

Οι ίδιοι λένε βέβαια ότι ένα συνέδριο όπως αυτό που θα γίνει και η πρωτοβουλία του Κυριάκου Μητσοτάκη αποτελούν σημαντικές κινήσεις για να σταματήσει η εσωστρέφεια.

Πηγή: http://www.parapolitika.gr/article/me-karamanli-ke-samara-tha-milisi-mitsotakis