01 Δεκεμβρίου 2017

Βρετανός ιερέας στους πιστούς: Προσευχηθείτε ο 4χρονος πρίγκιπας Τζορτζ να γίνει γκέι!

Οι χριστιανοί θα πρέπει να προσευχηθούν ο 4χρονος πρίγκιπας της Βρετανίας Τζορτζ να γίνει γκέι καθώς αυτός θα ήταν ο "πιο σύντομος τρόπος" να υποχρεωθεί η Εκκλησία της Αγγλίας να υποστηρίξει τους γάμους μεταξύ ομοφύλων, πρότεινε υψηλόβαθμος αγγλικανός ιερέας και ακτιβιστής της κοινότητας ΛΟΑΤ.

Ο αιδεσιμότατος Κέλβιν Χόλντσγουορθ της Σκωτικής Επισκοπικής Εκκλησίας πρότεινε οι χριστιανοί της Αγγλίας να "ζητήσουν από τον Ύψιστο να ευλογήσει τον πρίγκιπα Τζορτζ με την αγάπη, όταν μεγαλώσει, ενός εξαιρετικού νέου".

Στην σχετική του ανάρτηση στο Twitter, ο αιδεσιμότατος καλεί τους χριστιανούς να πιέσουν την Βουλή των Κοινοτήτων και τα πολιτικά κόμματα και να θίξουν το θέμα στη Γενική Σύνοδο της Εκκλησίας της Αγγλίας. Μετά την ανάρτησή του, το μπλογκ του συγκέντρωσε 3.000 ακολούθους αλλά δέχτηκε και μηνύματα μίσους. Κάποιοι τον κατηγόρησαν για παιδεραστή, τον χαρακτήρισαν "άρρωστο", "διεφθαρμένο", ακόμη και "παραπλανημένο τράγο". 


Τον Ιούνιο, η Σκωτική Επισκοπική Εκκλησία, η οποία υπάγεται στην Αγγλικανική Εκκλησία, έγινε το πρώτο μεγάλο χριστιανικό δόγμα στο Ηνωμένο Βασίλειο που επέτρεψε τους γάμους μεταξύ ομοφύλων.

Τα σχόλια του ιερέα Χόλντσγουορθ, ο οποίος είναι υπεύθυνος του Καθεδρικού Σεντ Μέρι'ς στη Γλασκώβη, αναρτήθηκαν στον απόηχο του αρραβώνα του πρίγκιπα Χάρι με την αμερικανίδα ηθοποιό Μέγκαν Μαρκλ και προκάλεσαν την έντονη αντίδραση του πρώην ιερέα της βασίλισσας.

Ο αιδεσιμότατος Γκάβιν Άσεντιν, ιερέας της Εκκλησίας της Αγγλίας, ο οποίος υπηρέτησε την βασίλισσα από το 2008 μέχρι νωρίτερα φέτος, σχολίασε ότι το να προσευχόμαστε να γίνει ομοφυλόφιλος ο πρίγκιπας "είναι περισσότερο κατάρα".

"Αν πρόκειται να προσευχηθείτε για τον πρίγκιπα Τζορτζ, προσευχηθείτε να είναι χαρούμενος...και προσευχηθείτε να εκτελέσει το καθήκον του ως πρίγκιπας, να παντρευτεί και να κάνει παιδιά. Δεν είναι μια θετική προσευχή. Δεν είναι μια ευχή, είναι περισσότερο κατάρα από παραμύθι. Θα έλεγα ότι είναι βαθιά μη χριστιανική", δήλωσε στην εφημερίδα The Times.

"Ένας βασιλικός γάμος θα ξεκαθάριζε πολύ εύκολα τα πράγματα, αλλά μάλλον θα χρειαστεί να περιμένουμε 25 χρόνια για να συμβεί αυτό", κατέληξε.