02 Δεκεμβρίου 2017

ΤΑ ΞΕΠΟΟΥΛΑΝΕ ΟΛΑ! Σταθάκης: Συμφωνία για πώληση τεσσάρων ΚΑΛΥΤΕΡΩΝ λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ έως τον Ιούνιο του 2018

Ο υπουργός Ενέργειας είπε ότι αναπόσπαστο μέρος της συμφωνίας θα είναι και η διασφάλιση θέσεων εργασίας στις μονάδες - Δεν απάντησε όμως για ποιο χρονικό διάστημα θα ισχύει αυτή η δέσμευση - Προχωρά και το σχέδιο για το φυσικό αέριο


Συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ανταγωνισμού και τους θεσμούς για την πώληση τεσσάρων λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ μέσα στο 2018 ανακοίνωσε ο υπουργός Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης, μετά την ολοκλήρωση των σημερινών διαπραγματεύσεων με τους εκπροσώπους των δανειστών.

Ανέφερε, δε, σύμφωνα με το newmoney.gr, ότι την επόμενη εβδομάδα θα ξεκινήσει market test για την αναζήτηση επενδυτικού ενδιαφέροντος από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ανταγωνισμού.
Διευκρίνισε ότι αναπόσπαστο μέρος της συμφωνίας θα είναι και η διασφάλιση θέσεων εργασίας στις μονάδες, αν και δεν απάντησε για ποιο χρονικό διάστημα θα ισχύει αυτή η δέσμευση.

Ο κ. Σταθάκης εκτίμησε ότι ο διαγωνισμός θα ξεκινήσει τον προσεχή Ιούνιο και η διαδικασία της απόσχισης από τη ΔΕΗ θα έχει ολοκληρωθεί έως το τέλος του 2018.

Επίσης, στη συνάντηση με τους θεσμούς συζητήθηκε και το θέμα του φυσικού αερίου. Ο κ. Σταθάκης είπε ότι θα προχωρήσει το σχέδιο, στο οποίο έχουν καταλήξει οι τρεις εταιρείες (ΔΕΠΑ, SHELL και ENI), λαμβάνοντας και την έγκριση της ελληνικής Επιτροπής Ανταγωνισμού.

Ο υπουργός υποστήριξε ότι υπήρξαν συμφωνίες και για άλλα μικρότερα θέματα, αναφέροντας σαν παράδειγμα τις αλλαγές στις χρεώσεις Υπηρεσιών Κοινώς Ωφέλειας, ώστε να εφαρμοστούν κλιμακωτά και να αποφευχθούν οι «τρελές» χρεώσεις του περασμένου έτους στους λογαριασμούς ρεύματος.