06 Δεκεμβρίου 2017

Ιωάννινα: Ο ταξιτζής στο ταξί του οποίου ξεψύχησε η 14χρονη μετά τον οδοντίατρο σπάει τη σιωπή του

Εχουν περάσει τρία χρόνια από τον αιφνίδιο θάνατο της 16χρονης Κωνσταντίνας Αναγνώστη, η οποία έχασε τη ζωή της μέσα στο ταξί το οποίο την μετέφερε πίσω στα Ιωάννινα από την Αλβανία όπου είχε μεταβεί για να επισκεφθεί οδοντίατρο.


Τρία χρόνια μετά, ο οδηγός του ταξί που την μετέφερε και για τον οποίο υπήρχαν υπαινιγμοί πως κάτι συνέβη, λύνει τη σιωπή μιλώντας στην εκπομπής της Ζήνας Κουτσελίνη, στον τηλεοπτικό σταθμό STAR. Ο ίδιος ξεκαθάρισε για ακόμη μια φορά πως δεν είναι ο δολοφόνος της άτυχης ανήλικης ενώ περιέγραψε με κάθε λεπτομέρεια τα όσα είχαν προηγηθεί.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, το περασμένο βράδυ από τον θάνατό της έμειναν και οι δύο στο σπίτι των παππούδων της και στη συνέχεια το επόμενο πρωί την πήγε αρχικά στο κομμωτήριο και μετά στον οδοντίατρο για να αλλάξει τα λαστιχάκια στα σιδεράκια της.

Επειτα, όταν εκείνη τελείωσε από τον οδοντίατρο μπήκε στο ταξί και ξεκίνησαν το ταξίδι της επιστροφής προς τα Ιωάννινα.

«Άκουγε μουσική από το κινητό της και τραγούδαγε. Κάποια στιγμή της έπεσε το κινητό και την άκουσα να τρίζει τόσο δυνατά τα δόντια της και να πέφτει αναίσθητη. Αμέσως την μετέφερα στο νοσοκομείο. Οι γιατροί είπαν ότι πρόλαβαν να ακούσουν μόλις τους τελευταίους δύο χτύπους της καρδιάς της. Ειδοποίησαν αμέσως την αστυνομία και τη μητέρα της», σημείωσε χαρακτηριστικά ο οδηγός του ταξί.

Παράλληλα αρνήθηκε τις κατηγορίες που θέλουν να είχε ερωτικές σχέσεις με την Κωνσταντίνα, υποστηρίζοντας ότι και η νεκροψία-νεκροτομή έδειξε ότι η ανήλικη δεν είχε συνάψει ερωτικές επαφές.

«Εγώ ζήτησα να έρθει ιατροδικαστής κατευθείαν από το υπουργείο Δικαιοσύνης και να μου πάρουν δύο φιάλες αίμα για να γίνει εξέταση DNA. Όταν ένας άνθρωπος είναι καθαρός και δεν έχει καμία ανάμειξη με ό,τι έχει συμβεί δεν φοβάται τίποτα. Δεν κρύφτηκα ποτέ. Δεν μου ζήτησε κανείς να μιλήσω. Τώρα που μου το ζητήσατε βγήκα», πρόσθεσε χαρακτηριστικά.

Ακόμη θέλησε να σημειώσει ότι είναι κρίμα να λέγονται τόσα ψέματα για το κορίτσι και να αμαυρώνεται η μνήμη της, ενώ υποστήριξε πως με τη μητέρα της μιλούσαν συνεχώς και κατά τη διάρκεια στην οποία πηήγαιναν στην Αλβανία αλλά και στην επιστροφή.

Ο ίδιος θέλησε να αναφερθεί και σε εκείνους που υποστηρίζουν ότι η 16χρονη μετέβη στην Αλβανία προκειμένου να επισκεφθεί γυναικολόγο με σκοπό να κάνει έκτρωση.

«Είναι κρίμα που λένε τέτοια πράγματα για την Κωνσταντίνα. Η κοπέλα ήταν απείραχτη γι’ αυτό και ο ιατροδικαστής έχει κρατήσει τα υπόλοιπα όργανά της. Ήταν ένα εξαιρετικό κορίτσι», κατέληξε ο «μοιραίος» οδηγός του ταξί.