15 Νοεμβρίου 2017

Tι έλεγε ο πολιτικός απατεώνας Τσίπρας το 2014 για το μέρισμα Σαμαρά (Video)

Το βράδυ της Πέμπτης ο Αλέξης Τσίπρας ανακοίνωσε μέτρα για τη στήριξη των ευπαθών κοινωνικών ομάδων, τα οποία θα χρηματοδοτηθούν από το πρωτογενές πλεόνασμα που επιτεύχθηκε φέτος.


Ο χώρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης χαρακτήρισε τη συγκεκριμένη κίνηση του Αλέξη Τσίπρα ως την πολιτική του απόδραση, ενώ πολλοί θυμήθηκαν τα βαριά λόγια που είχε χρησιμοποιήσει το 2014 ο Έλληνας Πρωθυπουργός σε μια αντίστοιχη κίνηση του Αντώνη Σαμαρά.

Ήταν 21 Μαρτίου του 2014, όταν ο Αλέξης Τσίπρας κατηγορούσε τον τότε πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά για την απόφασή του να δώσει μονομερώς-χωρίς προηγούμενη συνεννόηση με τους δανειστές- σε ένστολους και χαμηλοσυνταξιούχους «κοινωνικό μέρισμα» του πλεονάσματος, 500 ευρώ, γνωρίζοντας ότι η χώρα πηγαίνει ολοταχώς προς εκλογές.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO




Έλεγε τότε ο Αλέξης Τσίπρας, σε ομιλία του στα Ιωάννινα:

«… Θεωρούμε πράξη ντροπής, πράξη καταισχύνης, πράξη ταπείνωσης του κάθε πολίτη αυτής της χώρας:

Από τη μια να αρπάζουν το ψωμί από το τραπέζι εκατομμυρίων ανθρώπων.Και από την άλλη να τους πετούν κάποια ψίχουλα, για να εξαγοράσουν όπως φαντάζονται τη στήριξή τους στην ίδια πολιτική που τους έκλεψε το ψωμί κι έχει σκοπό να τους κλέψει και το τραπέζι και τις καρέκλες και το σπίτι.

Αν αυτό δεν είναι ο απόλυτος πολιτικός ξεπεσμός τότε οι λέξεις έχουν χάσει το νόημά τους.Πρόκειται για μια πράξη βαθιά ανήθικη, που δείχνει το φόβο τους μπροστά στις κάλπες.

Αλλά και για μια πράξη που δείχνει όχι μόνο πόσο περιφρονούν τον ελληνικό λαό, αλλά και πόσο υποτιμούν την αξιοπρέπεια και την οργή του.

Ποιον περιμένει άραγε να πείσει για το success story ο πρωθυπουργός, δίνοντάς του μια βδομάδα πριν τη κάλπη δυο- τρία κατοστάρικα;

Πώς πετάει αυτό το ξεροκόμματο της άγνοιας και της περιφρόνησης στα μούτρα των Ελλήνων, επιχειρώντας έτσι να τους αφαιρέσει το τελευταίο που τους έχει απομείνει -την αξιοπρέπειά τους;

Πώς μεταχειρίζεται τους ένστολους, σαν ανήλικα προς αποπλάνηση;

Πώς αφού τους καταδίκασε στη φτώχεια, τώρα τους βγάζει στις εκπτώσεις;».

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO


https://www.lykavitos.gr/archives/488876