17 Νοεμβρίου 2017

Τα «fake news» του left.gr

Προσπαθώντας να... υπερασπιστεί τη Ρένα Δούρου, το κυβερνητικό site αρνείται την ύπαρξη δήλωσης, την οποία η ίδια έχει αναρτημένη στην ιστοσελίδα της!


Στην... παγίδα των «fake news» έπεσε η κυβερνητική ιστοσελίδα left.gr. Στην προσπάθειά τους να καταλογίσουν στο protothema.gr, απόπειρα «δημιουργίας εντυπώσεων, σε κρίσιμες στιγμές, εναντίον της περιφερειάρχη Ρένας Δούρου», φρόντισαν επιμελώς να... ξεχάσουν ή να διαστρεβλώσουν την αλήθεια.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή: σε άρθρο του το πρωί της Πέμπτης, με τίτλο «Κι όμως η Δούρου έλεγε το 2014 ότι χρειάζεται 6 μήνες για τα αντιπλημμυρικά!», το protothema.gr αναφερόταν στην επίθεση που είχε κάνει τον Απρίλιο του 2014, λίγο πριν τις αυτοδιοικητικές εκλογές, η κυρία Δούρου, στον τότε περιφερειάρχη Γιάννη Σγουρό.


Έλεγε λοιπόν η Ρένα Δούρου, τον Απρίλιο του 2014: «Όλα τα αντιπλημμυρικά και τα έργα διευθέτησης των ρεμάτων, ο σχεδιασμός των λεκανών απορροής, η οριοθέτηση και αποτύπωση των ρεμάτων, θα πρέπει να εντάσσονται σε ένα γενικό αντιπλημμυρικό σχεδιασμό, σε επίπεδο τουλάχιστον λεκάνης απορροής. Ένα τέτοιο σχέδιο θα μπορούσε να εκπονηθεί μέσα σε έξι μήνες. Αυτός ο αποσπασματικός σχεδιασμός που ακολουθεί και η Παράταξη του απερχόμενου Περιφερειάρχη, είναι που οδήγησε σε καταστροφές στις αρχές του 2013, και τον Νοέμβρη του ίδιου έτους στο Καματερό. Όταν χάθηκε μία ζωή, καταστράφηκαν περιουσίες, προκλήθηκαν μεγάλες υλικές ζημιές».

Η δήλωση αυτή της κυρίας Δούρου, μάλιστα, βρίσκεται ακόμα και σήμερα αναρτημένη στην ιστοσελίδα της, renadourou.gr, όπως μπορείτε να δείτε παρακάτω:


Ακολούθως, το δημοσίευμα του protothema.gr αναφερόταν στην οργή της Ρένας Δούρου για τις καταστροφές στην Κοκκινιά, θέτοντας παραθέτοντας το σχετικό βίντεο από τις δηλώσεις της στο Mega και θέτοντας το εύλογο ερώτημα: «Αφού χρειάζονταν μόνο έξι μήνες, τι πήγε λάθος τρία χρόνια μετά;».

Δείτε τι δήλωνε η Δούρου στην Κοκκινιά το 2014


Ουδέποτε το protothema.gr συνέδεσε την υπαρκτή δήλωση της κυρίας Δούρου με το βίντεο. Στο αυθαίρετο αυτό συμπέρασμα κατέληξε το left.gr, προσπαθώντας να καταλογίσει στην ιστοσελίδα μας προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων εις βάρος της περιφερειάρχη και κάνοντας λόγο για «βρώμικη επίθεση».

Μόνο που η δήλωση της κυρίας Δούρου υπάρχει αυτούσια στο σάιτ της και η ουσία ότι, προεκλογικά, το 2014, υποσχόταν αντιπλημμυρικό σχέδιο μέσα σε έξι μήνες, παραμένει. Παρά τα «fake news» του left.gr...