20 Νοεμβρίου 2017

Η πλουσιότερη γυναίκα στη Νορβηγία οδήγησε μεθυσμένη και το πλήρωσε... πολύ ακριβά

Της επιβλήθηκε πρόστιμο-μαμούθ με βάση την περιουσία τηςΗ κοντομαλλούσα Καταρίνα Άντρεσεν με το σπιρτόζικο βλέμμα είναι η πλουσιότερη γυναίκα στη Νορβηγία. Και όχι μόνο...

Με βάση την περιουσία της, που σύμφωνα με το περιοδικό "Forbes" ανέρχεται σε 1,23 δις δολάρια, η 22χρονη Νορβηγίδα είναι η δεύτερη νεαρή πιο πλούσια στον κόσμο.

Μετά από μία βραδιά ξέφρενου γλεντιού τον περασμένο Απρίλιο, η 22χρονη Καταρίνα έπεσε σε αστυνομικό μπλόκο. Και το αλκοτέστ έδειξε πως είχε υπερβεί τρεις φορές το επιτρεπτό όριο.

Στην όμορφη ξανθιά και πάμπλουτη Νορβηγίδα επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 18 μηνών με αναστολή και το αστρονομικό πρόστιμο, ύψους 26.000 ευρώ.

Κι αυτό γιατί η Καταρίνα είναι κληρονόμος μίας οικογένειας επενδυτών και βιομηχάνων.


Σύμφωνα με το αποτέλεσμα του αλκοτέστ,η Καταρίνα είχε 0,64 γραμμάρια ανά λίτρο αίματος στη διάρκεια αστυνομικού ελέγχου που πραγματοποιήθηκε τον Απρίλιο, όπως επισημαίνει απόφαση του δικαστηρίου.

Στη Νορβηγία, μια χώρα ιδιαίτερα αυστηρή στο θέμα αυτό, το επιτρεπόμενο ποσοστό είναι 0,21 γραμμάρια ανά λίτρο.

Οι παραβάσεις αυτού του τύπου τιμωρούνται εν γένει με πρόστιμο που ισούται με μικτό μισθό ενάμιση μήνα.

Όπως επισημαίνουν τα νορβηγικά ΜΜΕ,η 22χρονη γυναίκα είναι ακόμη φοιτήτρια και δεν διαθέτει μισθό, για το λόγο αυτό , το δικαστήριο του Όσλο αποφάσισε να υπολογίσει το πρόστιμο βάσει της περιουσίας της, που ανέρχεται σε 7,7 δισεκατομμύρια κορώνες (περίπου 800 εκατομμύρια ευρώ).

Η ίδια πάντως έσπευσε να απολογηθεί για τη παρανομία της. "Λυπάμαι πολύ που οδήγησα υπό την επήρεια αλκοόλ", έγραψε η Καταρίνα Άντρεσεν σε SMS που έστειλε στην εφημερίδα "Finansavisen", η οποία έβγαλε πρώτη αποκάλυψε την υπόθεση.

"Πίστευα πως μετά από τόσο που είχα πιει, το αλκοόλ θα είχε απορροφηθεί από τον οργανισμό μου. Λυπάμαι πραγματικά", πρόσθεσε.

Στην πλούσια κληρονόμο επιβλήθηκε, επίσης, αφαίρεση της άδειας οδήγησης για 13 μήνες. Και αφότου περάσει η περίοδος αυτή, η Καταρίνα θα πρέπει να ξαναδώσει εξετάσεις.

Μίνα Αγγελίνη
ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ