13 Νοεμβρίου 2017

Θύελλα στη Βουλή για το μέρισμα - Δένδιας: Το διάγγελμα παραπέμπει σε ηγεμόνα

Του Αντώνη Ι. Αντωνόπουλου

Ένταση και εκνευρισμό προκάλεσε στην Βουλή το διάγγελμα του πρωθυπουργού για τις κοινωνικές παροχές από το μέρισμα που δημιούργησε η υπεραπόδοση της οικονομίας.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας Νίκος Δένδιας, χαρακτήρισε πρωτοφανές το γεγονός να μην έχει ενημερωθεί η Βουλή για το διάγγελμα του πρωθυπουργού λέγοντας χαρακτηριστικά πως «παραπέμπει σε άλλη εποχή της απευθείας σχέσεως του ηγεμόνα με το λαό».

Στο ίδιο ύφος ο Ανδρέας Λοβέρδος ο οποίος απευθυνόμενος στον υπουργό Οικονομικών είπε ότι «Με κοροϊδίες κυβερνάτε τη χώρα. Η πολιτική σας χαρακτηρίζεται από την φράση Να σου γκρεμίσω το σπίτι και να σου δώσω μια σκηνή να κοιμάσαι. Μια όμως είναι η αλήθεια και θα την βρείτε στην κάλπη».

Οι τόνοι ανέβηκαν όταν πήρε τον λόγο ο Άδωνις Γεωργιάδης: «Μάγος ο Τσίπρας. Μόνο ένας μάγος λέει ότι πετύχαμε υπεραπόδοση αν και έπεσε έξω στην ανάπτυξη. Τέτοιος ψεύτης δεν έχει περάσει ξανά», είπε χαρακτηριστικά, για να συνδέσει στη συνέχεια το διάγγελμα του πρωθυπουργού με τις αποκαλύψεις Λοβέρδου για τον μεσάζοντα στην Διακρατική Συμφωνία με τους Σαουδάραβες για την πώληση βλημάτων.

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος αφού έκανε λόγο για υπερβολές υποστήριξε πως «Το μέρισμα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός δεν είναι μόνο θέμα του υπουργείου Οικονομικών. Έχει θέματα και για τις συντάξεις, του υπουργείου Ενέργειας και άλλων υπουργείων. Είναι υπερ-υπουργικό θέμα και θα υπάρξει τροπολογία. Θα έχουμε χρόνο για να τα συζητήσουμε».

Με σκληρή γλώσσα απάντησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Μαντάς που έκανε λόγο για «πανικό» που προκάλεσε στην αντιπολίτευση το διάγγελμα Τσίπρα.

Πηγή: real.gr