04 Νοεμβρίου 2017

Διαγραφή βουλευτή των Βρετανών Εργατικών για σεξουαλική παρενόχληση

Η εκτελεστική επιτροπή του κόμματος ζητάει έρευνα για παρόμοια περιστατικά.

Την αποπομπή του βουλευτή Κέλβιν Χόπκινς αποφάσισε η ηγεσία των Εργατικών ύστερα από καταγγελία 27χρονης υποστηρίκτριας του κόμματος ότι την παρενόχλησε σωματικά και με ενοχλητικά μηνύματα.
Σύμφωνα με το Politico, ο 76χρονος βουλευτής που πρωτοκάθισε στα έδρανα των Εργατικών το 1997, θα χάσει κάθε δικαίωμα συμμετοχής στις διεργασίες του κόμματος.
Οι κατηγορίες της γυναίκες εκτείνονται και στην ηγεσία του κόμματος η οποία φαίνεται να αγνόησε την πρώτη της καταγγελία το 2015. Μάλιστα, λίγο μετά, ο Κέλβιν Χόπκινς έγινε σκιώδης υπουργός Πολιτισμού στο σχήμα του ηγέτη των Εργατικών, Τζέρεμι Κόρμπιν.
Ο ίδιος ο βουλευτής αρνείται τις κατηγορίες. Είναι η δεύτερη διαγραφή βουλευτή σε μία εβδομάδα, ύστερα από αυτή του Τζάρεντ Ο'Μάρα που είχε επιτεθεί φραστικά σε γυναίκα σε νυχτερινό κέντρο διασκέδασης.
Σε ανακοίνωσή τους για το θέμα του Χόπκινς, οι Εργατικοί αναφέρουν ότι «λαμβάνουν τέτοιες καταγγελίες πολύ σοβαρά» και δεσμεύτηκαν για την αντιμετώπιση του ζητήματος. Η Τζάζμιν Μπέκετ, από την Εκτελεστική Επιτροπή των Εργατικών, απευθυνόμενη στον Τζέρεμι Κόρμπιν, ζήτησε τη διεξαγωγή ενδελεχούς έρευνας για την αποκάλυψη παρόμοιων περιστατικών.

Πηγή: http://www.parapolitika.gr/article/diagrafi-voulefti-ton-vretanon-ergatikon-gia-sexoualiki-parenochlisi