04 Νοεμβρίου 2017

Χάλκινο μετάλλιο ο Τσιπούνης

Το τρίτο μετάλλιο για το ελληνικό ταεκβοντό στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα εφήβων/νεανίδων της Κύπρου, είναι γεγονός. Πρωταγωνιστής ο Σταύρος Τσιπούνης (Γαία Αλίμου), ο οποίος κατέκτησε την τρίτη θέση και το χάλκινο μετάλλιο της κατηγορίας των -73 κιλών, με απολογισμό δύο νίκες σε τρεις αγώνες.

Ο Σταύρος Τσιπούνης, ο οποίος πήρε την πρόκριση για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα μέσω του 2nd Presidents Cup Europe που διεξήχθη πριν από μερικούς μήνες στο Ολυμπιακό Κέντρο Άνω Λιοσίων, στον πρώτο αγώνα νίκησε 24-6 τον Λιθουανό Ζιουπσνίς. Στα προημιτελικά, ο Έλληνας πρωταθλητής καθήλωσε 46-25 (!) τον Τούρκο Ντεμιρτσίογλου, αποκλείστηκε όμως στα ημιτελικά μετά την ήττα 13-11 από τον Γάλλο Καζού.

Aκόμη, από ελληνικής πλευράς, ο Κυριακή Μάτου (Θεαγένης Καλλιθέας) κατέλαβε την 5η θέση στην κατηγορία των -59 κιλών, με μία νίκη σε δύο αγώνες. Να θυμίσουμε ότι κατά τη διάρκεια της 2ης ημέρας του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, ο Επαμεινώνδας Τριανταφύλλου ήταν δεύτερος στα -48 κιλά, ενώ η Φανή Τζέλη κατετάγη 3η στα -55 κιλά.