16 Νοεμβρίου 2017

Βρούτσης: Ο Τσίπρας επέλεξε την ασφάλεια του Μαξίμου

«Ο πρωθυπουργός εχθές έπρεπε να είναι κοντά στους ανθρώπους που επλήγησαν. Η παρουσία του πρωθυπουργού έχει έναν ιδιαίτερο συμβολισμό, ότι είναι κοντά στους ανθρώπους και αυτόν τον συμβολισμό δεν τον έχουμε δει, τον αποφεύγει ο κ. Τσίπρας».


Τα παραπάνω δήλωσε ο τομεάρχης Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης της ΝΔ, βουλευτής Κυκλάδων Ιωάννης Βρούτσης, στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού – Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, «Πρακτορείο 104,9 fm».

«Ο πρωθυπουργός δεν πήγε και επέλεξε τον ασφαλή χώρο του γραφείου του στο Μαξίμου και να βγάζει διαγγέλματα» ανέφερε ο κ. Βρούτσης σχολιάζοντας τα μέτρα που ανακοίνωσε χθες ο κ. Τσίπρας μέσω δήλωσης, που μεταδόθηκε τηλεοπτικά.

«Οι πρωθυπουργοί δεν είναι μόνο για να ανακοινώνουν, ούτε για να συνεδριάζουν μέσα στο περιφρουρημένο Μαξίμου. Ο κ. Τσίπρας είναι ο μοναδικός πρωθυπουργός, που δεν πήγε στη μεγαλύτερη περιβαλλοντική ζημιά, που υπέστη ποτέ το λεκανοπέδιο, αυτό κατεγράφη και στη συνείδηση του ελληνικού λαού και στην πολιτική ιστορία του τόπου. Και εχθές έπρεπε να είναι κοντά στους ανθρώπους που επλήγησαν» σημείωσε.

Σε ό,τι αφορά την απόδοση ευθυνών για τις ανθρώπινες απώλειες και υλικές καταστροφές στη δυτική Αττική, ο κ. Βρούτσης εκτίμησε πως «δεν είναι η μέρα, που μπορούμε να ανοίγουμε το σακί των ευθυνών, είναι ένα ζήτημα, το οποίο θέλει ψυχραιμία και ωριμότητα».

«Σαφέστατα πρέπει να αποδοθούν ευθύνες, αλλά δεν συμφωνώ, ούτε με την ενέργεια της κ. Δούρου, η οποία ως πρώτη ενέργεια επέλεξε να πάει στον εισαγγελέα. Θα προτιμούσα να την έβλεπα να είναι παρούσα, κοντά στον κόσμο που υποφέρει και λιγότερο να κάνει αυτή την επικοινωνιακή διαχείριση» πρόσθεσε.