17 Νοεμβρίου 2017

ΕΜΦΥΛΙΟΣ! Μαυραγάνης: Οι Περιφέρειες δηλ. η Δούρου, είναι υπεύθυνες για τέτοιου είδους καταστροφές- ΒΙΝΤΕΟ

Στα αίτια που οδήγησαν σε 16 θανάτους και στις καταστροφικές ζημιές από την κακοκαιρία που έπληξε τη Δυτική Αττική, αναφέρθηκε σε δηλώσεις του στην τηλεόραση του ΑΝΤ1 ο υφυπουργός Μεταφορών και Υποδομών, Νίκος Μαυραγάνης.

Ερωτηθείς για τις ευθύνες της πολιτείας, και ενώ καλεσμένη στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» ήταν και η δήμαρχος Μάνδρας Ιωάννα Κριεκούκη, ο κ. Μαυραγάνης αναφέρθηκε στις ευθύνες που φέρει η αυτοδιοίκηση για την αποφυγή τέτοιου είδους καταστροφών.

«Δεν μιλάω για τον α' βαθμό αυτοδιοίκησης, μιλάω για τον β' βαθμό αυτοδιοίκησης», δήλωσε ο υφυπουργός. «Άρα μιλάτε για την περιφέρεια, άρα επιρρίπτετε ευθύνες στην κυρία Δούρου», παρατήρησε ο Γιώργος Παπαδάκης για να πάρει την απάντηση του κ. Μαυραγάνη: «Δεν επιρρίπτω καμία ευθύνη, μιλάω γενικά. Μιλάω θεσμικά. Για να γίνει ένα έργο, πρέπει να γίνει μία μελέτη. Εγώ δεν έχω δικαίωμα να κάνω καμία μελέτη στα «χωράφια» της β' αυτοδιοίκησης, που λέγεται περιφέρεια, είτε περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, είτε περιφερειάρχης Αττικής … μπορώ, όμως, σε περίπτωση που δεν έχει κονδύλια εκείνη και να συμπληρώσω τα κονδύλια της. Αυτό μπορώ να κάνω».

Δείτε το βίντεο: