15 Νοεμβρίου 2017

ΝΑΙ ΑΛΛΑ ΔΕ ΦΤΑΙΕΙ Η ΔΟΥΡΟΥ! Τρεις νεκροί από τις πλημμύρες - Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης Μάνδρα, Νέα Πέραμος και Μαγούλα - ΒΙΝΤΕΟ - ΦΩΤΟ

Τρεις άνθρωποι έχασαν την ζωή τους στη Μάνδρα Αττικής από τη σφοδρή κακοκαιρία, σύμφωνα με την Πυροσβεστική.

Μια γυναίκα βρέθηκε νεκρή στο σπίτι της, στην οδό Κοροπούλη, όπου εγκλωβίστηκε από τα νερά που έφτασαν σε πολύ μεγάλο ύψος ενώ ένας ηλικιωμένος άνδρας...
βρέθηκε πνιγμένος στο σπίτι του, που είχε πλημμυρίσει, στην οδό Αγαμέμνονος. Λίγα λεπτά αργότερα, εντοπίστηκε νεκρός άλλος ένας άνδρας, ηλικίας περίπου 65 ετών, ο οποίος βρέθηκε σε προαύλιο χώρο, στην οδό Λεωνίδα Στάμου.

Την ίδια ώρα, τέσσερις άνθρωποι μεταφέρθηκαν στο Θριάσιο νοσοκομείο με συμπτώματα υποθερμίας.

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκαν οι περιοχές Μάνδρας, Νέας Περάμου και Μαγούλας, έπειτα από πρόταση της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής.

Ήδη, με πρωινή απόφαση του αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αττικής, Γιάννη Βασιλείου, παρέμειναν κλειστά σήμερα τα σχολεία Μάνδρας, Μαγούλας και Νέας Περάμου των φήμων Μάνδρας - Ειδυλλίας, Ελευσίνας, και Μεγάρων.


Περισσότερες από 340 κλήσεις για παροχή βοήθειας και απαντλήσεις υδάτων, έχει δεχθεί έως τώρα η Πυροσβεστική. Παράλληλα, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, αυτή την ώρα επιχειρούν συνολικά στις συγκεκριμένες περιοχές 125 πυροσβέστες με 40 οχήματα. Νωρίτερα απεγκλωβίστηκαν επιβάτες λεωφορείου που είχε ακινητοποιηθεί, λόγω της συσσώρευσης υδάτων, στην εθνική οδό Αθηνών - Κορίνθου, στο ύψος της Μάνδρας.


Οι δρόμοι σε Νέα Πέραμο και Μάνδρα Αττικής μετατράπηκαν σε ορμητικούς χειμάρρους και οδηγοί εγκλωβίστηκαν στα αυτοκίνητα τους.



Η καταρρακτώδης βροχή προκάλεσε τη διακοπή κυκλοφορίες στην παλαιά εθνική οδό Ελευσίνας - Θήβας. Σύμφωνα με την Αστυνομία, λόγω συσσώρευσης υδάτων διακόπηκε η κυκλοφορία στο 2ο χιλιόμετρο, στην περιοχή Αγία Σωτήρα.


"Μεγάλο κυκλοφοριακό πρόβλημα, τα αυτοκίνητα διοχετεύονται προς Μάνδρα - Θριάσιο ή αντίθετα μέσα από την Ελευσίνα", τονίζει ο αναγνώστης του enikos.gr "Πλημμυρισμένη είναι η εθνική οδός στο ύψος της Ελευσίνας. Δεν μπορούμε να φτάσουμε στα διόδια", προσθέτει.



Μεγάλες καταστροφές έχουν προκληθεί στη Μάνδρα.Τα ορμητικά νερά που κατεβαίνουν από το βουνό έχουν κόψει δρόμους, γκρέμισαν μάντρες σπιτιών, παρέσυραν αυτοκίνητα και έχουν πλημμυρίσει σπίτια και καταστήματα, ενώ τα νερά έχουν φτάσει σε πολύ μεγάλο ύψος.


Σύμφωνα με πληροφορίες, τα σωστικά συνεργεία καταβάλλουν μεγάλες προσπάθειες να απεγκλωβίσουν άτομα που έχουν παγιδευτεί στα σπίτια τους. Ολόκληρη η περιοχή έχει καλυφθεί από φερτά υλικά που έχουν κατέβει από το βουνό, κάτι που δημιουργεί ακόμα μεγαλύτερα προβλήματα.








Σοκαριστικές είναι οι εικόνες που κατέγραψε αναγνώστης του enikos.gr από τη Μάνδρα Αττικής. Στο βίντεο φαίνεται η μεγάλη ορμή του χειμάρρου που περνάει από τα σπίτια, με το ύψος του νερού να αγγίζει το ένα μέτρο.Τα νερά έχουν μπει στις αυλές των σπιτιών.



Σε ποτάμια έχουν μετατραπεί οι δρόμοι στη Νέα Πέραμο, όπως φαίνεται στα βίντεο και τις φωτογραφίες που έστειλα αναγνώστες του enikos.gr.