15 Νοεμβρίου 2017

Μπαλαούρας που πήρε πέρυσι το βοήθημα, εισηγητής φέτος για το μέρισμα!

Black χιούμορ και ακραίο τρολάρισμα ή απροσεξία; Σε κάθε περίπτωση ο ΣΥΡΙΖΑ επέλεξε να αναθέσει την εισήγηση του νομοσχεδίου για τη διανομή του μερίσματος στο βουλευτή Ηλείας, Μάκη Μπαλαούρα.


Υπενθυμίζεται ότι ο νυν βουλευτής με το κυβερνητικό κόμμα εντοπίστηκε πέρυσι να λαμβάνει ως «χαμηλοσυνταξιούχος» της Εθνικής Τράπεζας το εφάπαξ βοήθημα που διένειμε η κυβέρνηση τον περασμένο Ιανουάριο, ως αποτέλεσμα της υπεραπόδοσης της οικονομίας για το 2016.

Παρά ταύτα η κυβέρνηση και το επιτελείο της κοινοβουλευτικής ομάδας επέλεξε να δώσει την παρουσίαση του νέου νομοσχεδίου για τη διανομή του φετινού πλεονάσματος στο πρόσωπο που αποτέλεσε την αιτία να αποκαλυφθεί η προχειρότητα με την οποία διανεμήθηκε την περασμένη χρονιά ο φορολογικός ιδρώτας των πολιτών.

Σύμφωνα με τη σχετική ενημέρωση των κοινοβουλευτικών επιτροπών, η επεξεργασία του νομοσχεδίου θα γίνει από τα μέλη των επιτροπών: 1) Οικονομικών Υποθέσεων, 2) Κοινωνικών Υποθέσεων και 3) Παραγωγής και Εμπορίου, αύριο Τετάρτη σε συνεδρίαση που ξεκινά στις 14:30.

Από την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας, την εισήγηση αναλαμβάνει ο κ. Γιάννης Βρούτσης. Υπενθυμίζεται ότι το νομοσχέδιο θα ακολουθήσει κατεπείγουσα διαδικασία για να ψηφιστεί στην Ολομέλεια έως το βράδυ της Πέμπτης.

Xρήστος Μπόκας
ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ