13 Νοεμβρίου 2017

«Μέτωπο» με τους διπλωματικούς υπαλλήλους άνοιξε ο Π. Καμμένος – Τον κατηγορούν για στοχοποίηση

Την έντονη αντίδραση της Ένωσης Διπλωματικών Υπαλλήλων προκάλεσαν οι απαράδεκτες αναφορές του υπουργού Εθνικής Άμυνας εναντίον του προξένου στο Ριάντ επειδή το τηλεγράφημά που είχε στείλει δια της υπηρεσιακής οδού διέψευδε τους ισχυρισμούς του Π. Καμμένου περί «εκπροσώπου» της Σαουδικής Αραβίας στην πώληση πολεμικού υλικού προς την χώρα αυτή.


Ο κ. Καμμένος είχε επιτεθεί με σκαιό τρόπο εναντίον του έλληνα διπλωμάτη ο οποίος απλώς είχε απευθύνει - κατόπιν οδηγιών που του είχαν δοθεί - επίσημο ερώτημα προς τη Σαουδαραβική κυβέρνηση για το εάν ο συγκεκριμένος έλληνας πολίτης είχε ορισθεί εκπρόσωπος του Ριάντ. Μάλιστα η απάντηση ήταν αρνητική.

Εντύπωση πάντως προκαλεί το γεγονός ότι δεν έχει υπάρξει η οποιαδήποτε αναφορά στην υπόθεση από το υπουργείο Εξωτερικών, το οποίο όφειλε να καλύψει τον διπλωματικό υπάλληλο που εκτέλεσε τα υπηρεσιακά καθήκοντα του. Μείζον θέμα δημιουργεί η πληροφορία ότι κατόπιν απαίτησης του Π. Καμμένου κόπηκε η αποφασισμένη από το Υπηρεσιακό Συμβούλιο μετάθεση του από το Ριάντ στο Λονδίνο.

Η ανακοίνωση της ΕΔΥ:

«Η ΕΔΥ εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία της και την δυσάρεστη έκπληξή της για το γεγονός της άδικης στοχοποίησης εκ μέρους του κ. Υπουργού Εθνικής Άμυνας, συναδέλφου μας ο οποίος επικρίνεται επειδή μετέδωσε ως όφειλε, στο πλαίσιο των θεσμικών του καθηκόντων, πληροφορία που του περιήλθε από τις Αρχές της χώρας διαπίστευσής του. Πέραν δε τούτου, οι δηλώσεις του κ. ΥΕΘΑ περιείχαν ασαφείς και ατεκμηρίωτους υπαινιγμούς για την ιδιωτική ζωή τού εν λόγω διπλωματικού υπαλλήλου που θίγουν την προσωπική του τιμή και την επαγγελματική του υπόληψη.

Θέλουμε να πιστεύουμε πως ζούμε σε μία πολιτισμένη κοινωνία και σε ένα Κράτος Δικαίου όπου, ανεξαρτήτως του αξιώματός του, ουδείς έχει το δικαίωμα να προσβάλει την αξιοπρέπεια των πολιτών, πολλώ δε μάλλον όταν πρόκειται για δημόσιους λειτουργούς οι οποίοι επιτελούν ευσυνείδητα το καθήκον τους σε δύσκολες και απαιτητικές συνθήκες.
Το Δ.Σ. της ΕΔΥ».

http://www.liberal.gr/arthro/176421/politiki/2017/isonmetoposin-me-tous-diplomatikous-upallilous-anoixe-o-p-kammenos--ton-katigoroun-gia-stochopoiisi.html