20 Νοεμβρίου 2017

Ο Τσακαλώτος έβαλε στην ίδια κατηγορία με Λεπέν και Βίλντερς τον Ντόναλντ Τραμπ

Λίγες ημέρες μετά τη συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον Αμερικανό πρόεδρο και τη μνημειώδη δήλωση: «Διαπίστωσα ότι η προσέγγισή του στα πράγματα και ο τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίζει την πολιτική, ορισμένες φορές μπορεί να μοιάζει διαβολικός, αλλά γίνεται για καλό


Στην ίδια κατηγορία με τις ακροδεξιές δυνάμεις της Ευρώπης που εκπροσωπούν η Μαρί Λεπέν και ο Γκέερντ Βίλντερς ενέταξε τον αμερικάνο πρόεδρο Ντόναλντ Τράμπ ο κ. Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Ο υπουργός Οικονομικών επιχειρώντας να αντικρούσει την κριτική του κ.
Κυριάκου Μητσοτάκη  αλλά και την πρόταση της Νέας Δημοκρατίας για μείωση της φορολογίας είπε: «σας προκάλεσα να μας πείτε από πού θα αναπληρώσετε τα έσοδα από την μείωση φόρων. Από μείωση δημόσιων δαπανών; Έχετε καταλάβει γιατί πάει καλά η Λεπέν, ο Τράμπ και ο Βίλντερς; Έχουν πάει καλά γιατί κάποιοι άλλοι δεν κοίταγαν το επίπεδο των σχολείων και των νοσοκομείων».

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Αλέξης Τσίπρας κατά την επίσκεψή του στον Λευκό Οικο είπε για τον κ. Τραμπ: «Διαπίστωσα, από τη συνάντηση με τον πρόεδρο, ότι η προσέγγισή του στα πράγματα και ο τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίζει την πολιτική, ορισμένες φορές μπορεί να μοιάζει διαβολικός, αλλά γίνεται για καλό. Είχαμε μια εξαιρετικά γόνιμη συνάντηση, δεν αισθάνθηκα ούτε στιγμή να απειλούμαι, μπορούμε να ξεπεράσουμε τις όποιες διαφορές».

Τέλος, ο κ. Τσακαλώτος, απαντώντας στις αναφορές του κ. Μητσοτάκη που χαρακτήρισε «τοξική» την ρητορική ΣΥΡΙΖΑ, είπε «Μας κατηγορήσατε ότι έχουμε τοξικό λόγο αλλά νομίζετε ότι ο λόγος σας ήταν τριανταφυλλένιος; Όταν μας λέγατε ψεύτες ήταν τριανταφυλλένιος ο λόγος σας;».

Xρήστος Μπόκας
ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ