19 Νοεμβρίου 2017

ΠΕΣ ΤΑ! Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΦΤΑΙΕΙ! Καφαντάρη για τις φονικές πλημμύρες στη Μάνδρα: Στην τελική, ο ΣΥΡΙΖΑ είναι τα τελευταία τρία χρόνια

«Λόγω αυτού του ακραίου καιρικού φαινομένου, βγήκαν όλες οι παθογένειες των τελευταίων δεκαετιών», δήλωσε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ


Δηλώσεις για την κατάσταση που επικρατεί μετά τις φονικές πλημμύρες στην περιοχή της Μάνδρας -κατά κύριο λόγο -, της Νέας Περάμου και της Ελευσίνας έκανε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου, Χαρά Καφαντάρη.

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας σε πρωινή εκπομπή της ΕΡΤ, προσπάθησε να μετριάσει τις εντυπώσεις για τους χειρισμούς της κυβέρνησης και να μετατοπίσει μέρος των ευθυνών, λέγοντας πως «στην τελική, ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ταβ τελευταία τρία χρόνια».
Αναλυτικά οι δηλώσεις της στην εκπομπή του κρατικού καναλιού:
«Η κατάσταση για τους ανθρώπους στη Δ. Αττική εξακολουθεί να είναι πολύ δύσκολη. Υπάρχουν και αγνοούμενοι για τους οποίους όλοι ευχόμαστε να είναι ζωντανοί. Το κύριο είναι να προχωρήσουν οι καταγραφές των ζημιών, να υπάρξει ένα σχέδιο άμεσης αποκατάστασης και να δοθούν αποζημιώσεις στους ανθρώπους. Λόγω αυτού του ακραίου καιρικού φαινομένου, βγήκαν όλες οι παθογένειες των τελευταίων δεκαετιών. Παθογένειες κυρίως στη Δημόσια Διοίκηση και σε μεγάλο κομμάτι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και στην περιοχή.

Η κριτική είναι πάρα πολύ εύκολη. Σε τέτοιες περιστάσεις πρέπει να υπάρχουν χαμηλοί τόνοι και σεμνότητα. Στην τελική, ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. είναι τα τελευταία τρία χρόνια. Το κράτος δομήθηκε με έναν τέτοιο τρόπο που βλέπουμε τα αποτελέσματα σε πολλούς τομείς και οφείλουμε να προχωρήσουμε σε αλλαγές σε σειρά ζητημάτων. Η κριτική πρέπει να γίνεται πιο σεμνά. Γιατί 20 χρόνια είχαμε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και στις περιφέρειες, νομαρχίες, υπερνομαρχίες κλπ. και αλλαγές από αυτά τα δύο κόμματα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Δεν θέλω να προσωποποιήσω ευθύνες. Θα διερευνηθούν στην πορεία. Γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο, η κυρία Δούρου προσέφυγε στη Δικαιοσύνη. Κι αν υπάρχουν ευθύνες επί διοίκησής της, θα τις αναλάβει. Γι’ αυτό, ας μην βγάζουμε εύκολα συμπεράσματα. Πρέπει να δούμε τι θα κάνουμε από δω και πέρα. Χρειάζεται σεμνότητα, αλλά και συναινέσεις.

Εκτός από τα άμεσα μέτρα που πρέπει να παρθούν, χρειάζεται κι ένας μακροχρόνιος σχεδιασμός για την ολοκληρωμένη αποκατάσταση αυτής της περιοχής. Το 66% των ρεμάτων στην περιοχή έχουν μπαζωθεί. Όταν, λοιπόν, προσπαθείς να εμποδίσεις τη ροή του νερού, αυτό θα βρει τρόπο να διαφύγει. Υπάρχουν συγκεκριμένα ζητήματα και σχετικά με τα ρέματα και την απορροή του νερού, τα οποία πρέπει να αντιμετωπιστούν. Γι’ αυτό χρειάζονται χαμηλοί τόνοι από την Αντιπολίτευση, για να βρούμε λύσεις.

Πρέπει να μάθουμε να σχεδιάζουμε τις πόλεις με βάση το μέλλον. Και αυτό έχει να κάνει και με τις γενικότερες εξελίξεις στον πλανήτη, την κλιματική αλλαγή, γεγονός που έχει τεκμηριωθεί και από την επιστημονική κοινότητα. Δυστυχώς, αναδείχθηκε η κακοδαιμονία του κράτους που υπήρχε τόσα χρόνια κι έπεσε σε εμάς ο κλήρος να προσπαθήσουμε να αλλάξουμε πράγματα».

Δείτε το βίντεο από τις δηλώσεις της Χαράς Καφαντάρη...