19 Νοεμβρίου 2017

Μητσοτάκης: Πρέπει να υπάρξει συντελεστής 9% για εισοδήματα έως 10.000 ευρώ

Στην ανάγκη μείωσης της φορολογίας αναφέρθηκε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης,στο προσυνέδριο του κόμματος που διεξάγεται στη Λάρισα, λέγοντας χαρακτηριστικά "εμείς θα μειώσουμε τους φόρους και ξέρουμε πως θα το κάνουμε".

"Θα μειώσουμε τον ΕΝΦΙΑ κατά 30% εντός δύο ετών, τον φόρο στις επιχειρήσεις από το 29 στο 20% εντός δύο ετών" επανέλαβε ο κ. Μητσοτάκης, ενώ πρόσθεσε ότι πρέπει να υπάρξει ένας εισαγωγικός φορολογικός συντελεστής για εισοδήματα μέχρι 10.000 ευρώ για μισθωτούς, ελεύθερους επαγγελματίες και αγρότες ύψους 9%. Σημειώνεται ότι ο εισαγωγικός συντελεστής είναι σήμερα 22% για εισοδήματα έως 20.000 ευρώ.

Μεταξύ άλλων τόνισε πως χρειάζεται να πραγματοποιηθεί μια φορολογική μεταρρύθμιση, με εξυγίανση του δημόσιου τομέα και καλύτερη αξιοποίηση των δαπανών του κράτους.

Τι είπε για την εισβολή του Ρουβίκωνα στο Πεντάγωνο

Αναφερόμενος στην εισβολή του Ρουβίκωνα στο Πεντάγωνο χθες, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι «αυτές είναι οι επιπτώσεις της πολιτικής ανοχής σε ένα χώρο ο οποίος χαρακτηρίζεται ως αντιεξουσιαστικός οποίος έχει εκλεκτικές συγγένειες με αυτή την κυβέρνηση», ενώ έστειλε μήνυμα πως «αυτά τα φαινόμενα παραβατικών συμπεριφορών τελειώνουν από την επόμενη μέρα της κυβέρνησης της ΝΔ».

Για τον αγροτικό τομέα

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στις προτάσεις της ΝΔ για τον αγροτικό κόσμο και τον πρωτογενή τομέα, τονίζοντας πως χρειάζονται σύγχρονες ομάδες παραγωγών. «Δεν μπορούμε να πάμε μακριά αν δεν δημιουργήσουμε ένα καινούριο πλαίσιο για τα συνεργατικά σχήματα και για τις ομάδες παραγωγών», είπε.

Αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στο φόρο στο κρασί λέγοντας ότι « θα καταργηθεί» γιατί - όπως είπε - «προσέθεσε μεγάλο γραφειοκρατικό βάρος στο στους μικρούς παραγωγούς, αλλά και γιατί έστρεψε αρκετούς στη μαύρη οικονομία.

Ο πρόεδρος της ΝΔ σημείωσε ότι η ΝΔ θα αλλάξει η δομή του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, τονίζοντας πως «οι γεωπόνοι και οι κτηνίατροι θα γυρίσουν στα χωράφια και στις φάρμες».

Σχετικά με το ζήτημα των υδατικών πόρων στη Θεσσαλία ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι γνωρίζει πόσο απασχολεί τους αγρότες το θέμα του Αχελώου. Ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε πως τα έργα που πρέπει να γίνουν αφορούν την ολοκλήρωση των έργων στη Μεσοχώρα, του φράγματος στις Συκιές, αλλά τη μερική λελογισμένη μεταφορά νερού ύψους 250 εκατομμυρίων κυβικών το χρόνο τον χρόνο ανάλογα με τις κλιματολογικές συνθήκες και τις μελέτες.

Για τις υποδομές

Μιλώντας για τα έργα υποδομής στην Ελλάδα, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι «όλα τα μεγάλα έργα υποδομής που ολοκληρώθηκαν φέρουν την σφραγίδα της ΝΔ» και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι έχει ευθύνη για την αύξηση του κόστους τους.

Αναφέρθηκε στην πρόταση της ΝΔ σχετικά με τα έργα υποδομών τονίζοντας πως «εμείς θα εφαρμόσουμε ένα εθνικό σχέδιο υποδομών, με απαραίτητη προϋπόθεση για την ένταξη τους στο σχεδιασμό την εξασφάλιση της χρηματοδότησης».

Ο πρόεδρος της ΝΔ είπε ότι η παράταξη θα είναι σύντομα έτοιμη να εξαγγείλει τον κατάλογο των έργων που είναι εθνικής προτεραιότητας: «Πρόκειται για έργα για τα οποία θα είμαστε βέβαιοι ότι υπάρχει απαραίτητη χρηματοδότηση είτε από ευρωπαϊκούς και εθνικούς πόρους, είτε με την σύμπραξη του ιδιωτικού τομέα σε μεγαλύτερη έκταση από ότι γίνεται σήμερα» είπε χαρακτηριστικά.