12 Νοεμβρίου 2017

Ισχυρός σεισμός 7,3 Ρίχτερ στα σύνορα Ιράκ-Ιράν - Τουλάχιστον έξι νεκροί

Ισχυρός σεισμός μεγέθους 7,3 Ρίχτερ σημειώθηκε λίγα λεπτά μετά τις 20.00 (ώρα Ελλάδας) στα σύνορα μεταξύ Ιράν και Ιράκ.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, τουλάχιστον 6 άνθρωποι σκοτώθηκαν και πολλοί τραυματίστηκαν στην πόλη Κασρ ε Σιρίν στο δυτικό Ιράν από την ισχυρή σεισμική δόνηση.

Η Αμερικανική Γεωλογική Επιθεώρηση (USGS) προσδιόρισε αρχικά του μέγεθος του σεισμού στους 7,2 βαθμούς, ωστόσο αργότερα αναθεώρησε το νούμερο. Το εστιακό βάθος προσδιορίζεται στα 34 χιλιόμετρα.

Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται νοτιοανατολικά της πόλης Ας Σουλεϊμανίγια, περίπου 204 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Βαγδάτης.


Αξίζει να σημειωθεί ότι άλλα μέσα «δίνουν» ακόμα μεγαλύτερα μεγέθη του σεισμού, ενώ οι πρώτες εικόνες δείχνουν αναστατωμένο κόσμο να στέκεται έξω από κτίρια και αρκετά μεγάλες καταστροφές σε ορισμένες περιοχές.

Σύμφωνα με την ιρακινή τηλεόραση, οχτώ χωριά έχουν υποστεί μεγάλες ζημιές ενώ προβλήματα έχουν προκληθεί και στο δίκτυο ηλεκτροδότησης και υδροδότησης πολλών περιοχών.

Το Ιρακινό Μετεωρολογικό Ινστιτούτο αναφέρει ότι ο σεισμός έγινε αισθητός σε μεγάλα μέρη της χώρας, ωστόσο προσδιορίζει το μέγεθός του στους 6,5 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ.