19 Νοεμβρίου 2017

Τραγωδία στο Μαρόκο: Γυναίκες και παιδιά ποδοπατήθηκαν κατά τη διανομή βοήθειας - 17 νεκροί

Η παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που είχαν απόλυτη ανάγκη από τρόφιμα, νερό και ένδυση εξελίχθηκε σε τραγωδία στο Μαρόκο, καθώς τουλάχιστον 15 άτομα, μεταξύ τους πολλές γυναίκες και παιδιά, έχασαν τη ζωή τους και άλλα πέντε τραυματίστηκαν, όταν ξέφυγε ο έλεγχος και ποδοπατήθηκαν από το πλήθος.

Η επισιτιστική βοήθεια έφτασε μετά από πολύ καιρό στην περιοχή Sidi Bualem, η οποία βρίσκεται περίπου 76 χιλιόμετρα από την πόλη Εζαουίρα. Το υπουργείο Εσωτερικών της αφρικανικής χώρας έδωσε τον αριθμό των νεκρών στους 15, τα τοπικά ΜΜΕ, ωστόσο, ανεβάζουν τη λίστα του θανάτου στους 17, αναφέροντας πως πρόκειται για 14 γυναίκες και τρία παιδιά.

Η διανομή του φαγητού οργανώθηκε από έναν τοπικό σύλλογο. Στο σημείο υπολογίζεται πως υπήρχαν τουλάχιστον 800 άτομα, κυρίως γυναίκες με τα παιδιά τους.
Η κυβέρνηση έδωσε διαταγή να ξεκινήσει έρευνα για τις συνθήκες που προκλήθηκε η τραγωδία. Ο βασιλιάς του Μαρόκου Μοχάμεντ VI ότι θα αναλάβει προσωπικά τα έξοδα ταφής και περίθαλψης για τους νεκρούς και τους τραυματίες αντιστοίχως.