15 Νοεμβρίου 2017

Εθνική τραγωδία - 15 νεκροί από τις πλημμύρες

Δεκαπέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια της σφοδρότατης κακοκαιρίας που έπληξε τις περιοχές της Μάνδρας, της Νέας Περάμου και της Μαγούλας. Κάποιοι πνίγηκαν μέσα στα σπίτια τους, στην προσπάθεια τους να γλιτώσουν από τον ορμητικό χείμαρρο, άλλοι εντοπίστηκαν νεκροί στο δρόμο, ενώ δύο σοροί βρέθηκαν στη θάλασσα, έχοντας παρασυρθεί από τα μανιασμένα νερά.

Επίσης, 13 άτομα έχουν μεταφερθεί τραυματισμένα στο νοσοκομείο.

Η πυροσβεστική μέχρι στιγμής έχει δεχθεί περισσότερες από 600 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων, απεγκλώβισαν 84 ανθρώπους από σπίτια και οχήματα, ενώ επιχειρούν 190 πυροσβέστες με 55 οχήματα.

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκαν οι περιοχές Μάνδρας, Νέας Περάμου και Μαγούλας, έπειτα από πρόταση της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής.

Εντολή για την διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής έρευνας σχετικάμε τη φονική πλημμύρα σε Νέα Πέραμο και Μάνδρα έδωσε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Ηλίας Ζαγοραίος. Στο πλαίσιο της προκαταρκτικής θα ερευνηθεί αν έχουν διαπραχθεί αξιόποινες πράξεις , όπως πολεοδομικές παραβάσεις, και αν χρειαστεί θα κινηθεί και η αυτόφωρη διαδικασία.

Στον τόπο της τραγωδίας στη Μάνδρα και τις γύρω περιοχές μετέβησαν, με εντολή του πρωθυπουργού, ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας και ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος αντιστράτηγος Βασίλης Καπέλιος.