07 Οκτωβρίου 2017

ΦΩΤΟ-ΧΟΧΟΧΟ! Μαντέψτε ποιος ήταν χορηγός στην ομιλία Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη

Στη μετάβαση της ελληνικής οικονομίας στην επόμενη μέρα αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας από το βήμα του 2ου Thessaloniki Summit, που διοργανώνει ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ), στη Θεσσαλονίκη.

Ο πρωθυπουργός σημείωσε το εξαιρετικά θετικό μομέντουμ στο οποίο βρίσκεται η οικονομία και επανέλαβε τη στήριξη της κυβέρνησης στη βιομηχανική παραγωγή, αποκαλώντας τη Θεσσαλονίκη «δικαιωματικά, τη βιομηχανική πρωτεύουσα της χώρας».

Ακόμα περισσότερο ενδιαφέρον από την ομιλία του κ. Τσίπρα για τις επενδύσεις, ωστόσο, είχε η «σημειολογία» της ομιλίας του. Και αυτό, καθώς μεταξύ των χορηγών της εκδήλωσης, όπως μπορεί να διαπιστώσει κανείς, βρίσκεται και η... Hellas Gold -ήτοι, η ελληνική θυγατρική της καναδικής Eldorado Gold, με την οποία η ελληνική κυβέρνηση «βρισκόταν στα μαχαίρια», μέχρι προσφάτως, για την επένδυση στις Σκουριές!

Και μπορεί οι Καναδοί να μην έκαναν, τελικά, πράξη την απειλή τους, ωστόσο ο πρωθυπουργός δεν είχε παραλείψει να αφήσει σοβαρότατες αιχμές εναντίον τους, το διάστημα που βρισκόταν σε... έξαρση η διένεξή τους με την ελληνική κυβέρνηση. «Είμαστε με την επιχειρηματικότητα που σέβεται την εργασία και το φυσικό περιβάλλον. Δεν είμαστε με τους λογείς εκβιαστές ούτε με τους κρατικοδίαιτους επιχειρηματίες που λεηλάτησαν το δημόσιο πλούτο και εκμεταλλεύτηκαν την εργατική αδυναμία. Αυτούς τους χαρίζουμε στις κυβερνήσεις του χθες, τα συμφέροντα των οποίων εκπροσώπησαν».

Χθες, Παρασκευή, ο κ. Τσίπρας μιλούσε στο Summit που χορήγησε, μεταξύ άλλων, η Hellas Gold. Πρόλαβε, άραγε, μέσα σε λίγες ημέρες, να... αλλάξει γνώμη για τους επιχειρηματίες-«εκβιαστές»; Και ακόμα, αξίζει να αναρωτηθεί κανείς: άλλαξε γνώμη και ο σύμβουλος του πρωθυπουργού, κ. Καρανίκας, που ήθελε να στείλει την Eldorado «στα τσακίδια»;