25 Σεπτεμβρίου 2017

Κάνοντας το άσπρο μαύρο

Του Θανάση Χειμωνά

Για την πετρελαιοκηλίδα στον Σαρωνικό έχουν ήδη γραφτεί πολλά. Πέρα από την τεράστια οικολογική καταστροφή όμως έχει μεγάλο ενδιαφέρον να εξετάσουμε πως αντιμετωπίστηκε το γεγονός από την φιλοκυβερνητική προπαγάνδα. Γιατί, ναι, έχουμε να κάνουμε με προπαγάνδα. Από εκείνη που θα ζήλευε και το μεγάλο είδωλο των συριζαίων, ο Γιόζεφ. Όχι ο Στάλιν, ο Γκέμπελς.


Δεν μιλάω καν  για τους ισχυρισμούς των διαφόρων κυβερνητικών στελεχών για «μικρή ζημιά» και για «νερά καθαρότερα από πριν σε λίγες εβδομάδες». Δεν είναι πρωτοφανές ένας γκαφατζής να προσπαθεί  με αγωνία να πείσει πως «Έλα μωρέ, δεν έγινε και τίποτα!» Αν θέλετε κάνω και τα στραβά μάτια στη δήλωση του οικολόγου  υφυπουργού Τσιρώνη πως «Είναι σαν την ώρα που έγινε το Τσέρνομπιλ εμείς να κατηγορούσαμε τους Ρώσους ότι δεν ήταν αρκετά καλοί και όχι την πυρηνική ενέργεια», υπονοώντας ουσιαστικά πως για τη μόλυνση φταίει το μαζούτ (Όπως φυσικά συνέβη και με την χώρα-πρότυπο ΕΣΣΔ στο πυρηνικό ατύχημα του 1986).

Το θέμα είναι πως για πολλοστή φορά ο ΣΥΡΙΖΑ κινητοποίησε τον υπόγειο μηχανισμό προπαγάνδας του προσπαθώντας να πείσει τους αφελείς που εξακολουθούν να πιστεύουν σε αυτόν  πως το ατύχημα όχι μόνο δεν συνέβη καθόλου αλλά αποτελεί μια ακόμη σκοτεινή νεοφιλελεύθερη συνομωσία.

Η viral πλέον φωτογραφία της καλυμμένης από πετρέλαιο εύσωμης λουόμενης στην πλαζ του Ελληνικού χαρακτηρίστηκε πλαστή. Όχι απλώς φώτοσοπ (που θα είχε θεωρητικά κάποια πιθανότητα) όπως ισχυρίστηκε η Ελένη Αυλωνίτου αλλά κανονικά σκηνοθετημένη από τους οχτρούς της Εθνοσωτηρίου Κυβερνήσεώς μας. Με άλλα λόγια, οι «φιλελέδες» πήραν κάποια ηθοποιό και την πασάλειψαν με πετρέλαιο για να ενοχοποιήσουν τον Κουρουμπλή και τον Τσίπρα. Το Όσκαρ ανοησίας βέβαια ανήκει δικαιωματικά  σε σεσημασμένο συριζοτρόλ το οποίο υποστήριξε στο Τουίτερ πως η φωτογραφία δεν έχει παρθεί στην Ελλάδα καθώς πίσω από την κυρία διακρίνεται ένας φοίνικας! Είναι γνωστό άλλωστε πως φοίνικες υπάρχουν μοναχά στη Χαβάη και το Μαγκρέμπ…

Το πιο τρομαχτικό όμως είναι πως βρέθηκαν άνθρωποι που βούτηξαν live μέσα στην πίσσα για να αποδείξουν πως η κυβέρνηση έχει δίκιο. Όπως ένας μεσόκοπος τύπος που  αφού «ξεφτίλισε τον ρεπόρτερ του ΣΚΑΪ» (όπως ανέφερε χαρακτηριστικά γνωστό συριζοsite) έκανε ένα γερό μπλουμ στα –πάλαι ποτέ- καταγάλανα νερά του Σαρωνικού. Βέβαια, ο εν λόγω τολμηρός βουτηχτής δεν είναι βαλτός από την κυβέρνηση. Είναι κάτι πολύ χειρότερο: Φανατικός οπαδός της.

Καταλαβαίνετε λοιπόν πως έχουμε να κάνουμε με ανθρώπους αδίστακτους. Με ταλιμπάν που όχι μόνο κάνουν το άσπρο μαύρο (κυριολεκτικά στην περίπτωση της πετρελαιοκηλίδας) αλλά είναι έτοιμοι ακόμα και να ρισκάρουν την υγεία τους για τα σαθρά ιδανικά τους.

Δεν θα πέσουν εύκολα φίλοι μου. Και μη στέκεστε στα διάφορα στελέχη, όσο «τοξικά» και αν είναι. Κουρουμπλήδες υπάρχουν και σε άλλα κόμματα. Το πρόβλημα με τον ΣΥΡΙΖΑ παραμένει ο καθοδηγούμενος όχλος που τον υποστηρίζει.

http://www.liberal.gr/arthro/168097/apopsi/th-cheimonas/kanontas-to-aspro-mauro.html