07 Σεπτεμβρίου 2017

ΤΙ; ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΕΞΥΠΝΑ; ΑΠΑΠΑ ΡΑΤΣΙΣΤΕΣ! Ηνωμένο Βασίλειο: Τα λευκά παιδιά παρακολουθούν λιγότερες φροντιστήρια σε σύγκριση με τις εθνοτικές μειονότητες

Πάνω από το ήμισυ (56%) των Ασιατών μαθητών και το 42% των μαύρων μαθητών δήλωσαν ότι είχαν κάποιον προσωπικό φροντιστή, σε σύγκριση με το ένα τέταρτο των λευκών παιδιών


Λίγο πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς, μία έρευνα έρχεται να δείξει τα ποσοστά παρακολούθησης ιδιωτικών διδασκαλιών και όλα όσα απορρέουν από αυτά, στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα της μη κερδοσκοπικής εκπαιδευτικής οργάνωσης, Sutton Trust, οι νέοι από εθνοτικές μειονότητες έχουν ένα πολύ υψηλότερο ποσοστό παρακολούθησης ιδιωτικών διδασκαλιών από εκείνους από τις άσπρες βρετανικές οικογένειες.

Μια δημοσκόπηση του YouGov που πραγματοποιήθηκε σε πάνω από 2.500 παιδιά δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, αποκάλυψε ότι πάνω από το ήμισυ (56%) των Ασιατών μαθητών και το 42% των μαύρων μαθητών δήλωσαν ότι είχαν κάποιον προσωπικό φροντιστή, σε σύγκριση με το ένα τέταρτο των λευκών παιδιών.

Ένας εκπρόσωπος της Sutton Trust δήλωσε: «Τα υψηλά ποσοστά ιδιωτικών διδασκαλιών μεταξύ των εθνοτικών ομάδων μπορεί να αντανακλούν μια ισχυρή πολιτισμική εκτίμηση της εκπαίδευσης από την οποία μπορούμε όλοι να μάθουμε. Είναι σημαντικό, όμως, όλοι οι νέοι να έχουν πρόσβαση στις ίδιες εκπαιδευτικές ευκαιρίες».

Οι ερευνητές διαπίστωσαν επίσης ότι τα παιδιά από πλουσιότερες οικογένειες έχουν διπλάσια πιθανότητα να έχουν λάβει πρόσθετη βοήθεια στο σπίτι τους, σε σύγκριση με τους φτωχότερους συμμαθητές τους.

Το Sutton Trust, δήλωσε ότι τα ιδιωτικά δίδακτρα είναι το «κρυμμένο μυστικό» της βρετανικής εκπαίδευσης σε έναν «εκπαιδευτικό αγώνα εξοπλισμών» που ενισχύει τα πλεονεκτήματα των νέων από τα πλουσιότερα σπίτια.

Ο Sir Peter Lampl, πρόεδρος του Sutton Trust, δήλωσε ότι η έρευνα επισημαίνει σημαντικά θέματα για την κοινωνική ανισότητα.

Ο ίδιος αναφέρει χαρακτηριστικά:
«Τα δίδακτρα επιδεινώνουν τις υπάρχουσες εκπαιδευτικές ανισότητες».