10 Αυγούστου 2017

Τι κρύβει η διαφοροποίηση Καμμένου από τις θέσεις Βούτση

Πρόβλημα στη συνοχή της κυβερνητικής πλειοψηφίας, την ώρα που ο υπουργός Εθνικής Άμυνας αναζητά διέξοδο από την Εξεταστική Επιτροπή-«Διαζύγιο» λίγο πριν την κατάρρευση ζητούν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ

Μπορεί μέχρι σήμερα η κυβερνητική πλειοψηφία να εμφανίζεται συμπαγής, όμως η νέα διαφοροποίηση του Πάνου Καμμένου, απέναντι στις δηλώσεις του Νίκου Βούτση, σχετικά με την θρησκεία, δείχνουν να υπάρχει πρόβλημα συνοχής.

Πρόβλημα συνοχής, που ωστόσο θα μπορούσε να κρύβει και ένα καλό στρατηγικό σχέδιο για την «απόδραση» του Πάνου Καμμένου από την κυβέρνηση, με σκοπό να αποφύγει την Εξεταστική Επιτροπή, αφού ο Αλέξης Τσίπρας εμφανίζεται αδύναμος μπροστά στις πιέσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης, και δυσκολεύεται να την αποφύγει. Ο Πάνος Καμμένος δεν αποκλείεται προκειμένου να διασωθεί πολιτικά, να παίξει και το τελευταίο του χαρτί, αν και δύσκολα θα θυσίαζε την υπουργική του καρέκλα, και να προχωρήσει τη διαφοροποίηση που ξεκίνησε χθες για τις δηλώσεις Βούτση, φοβούμενος ότι ο Αλέξης Τσίπρας δεν θα διστάσει να τον στείλει σε Εξεταστική Επιτροπή.

Ο Πάνος Καμμένος οδηγείται σε μια ρήξη τόσο για να διασώσει την εκλογική του πελατεία, παίρνοντας ανοιχτά θέση απέναντι στον Πρόεδρο της Βουλής που αμφισβήτησε την θρησκευτική ταυτότητα των Ελλήνων, αλλά πολλοί εκτίμησαν ότι το κάλεσμα του Βούτση στις κεντροαριστερές δυνάμεις για συνένωση «ακυρώνουν» αυτομάτως και την κυβερνητική «συμφωνία» μεταξύ ΑΝΕΛ-ΣΥΡΙΖΑ. Το Μαξίμου δεν αποκλείεται να σχεδιάζει την απομόνωση Καμμένου, εν όψει και της ενδεχόμενης Εξεταστικής Επιτροπής, αποκλείοντάς τον με αυτό τον τρόπο από την κυβέρνηση.

Ο Αλέξης Τσίπρας δεν αποκλείεται να έχει μετανιώσει για την προστασία που προσφέρει στον Καμμένο καθώς οι σχέσεις των δύο εταίρων για άλλη μια φορά βρίσκονται σε ακραίο σημείο. Οι δηλώσεις του Νίκου Βούτση, δίνει την ευκαιρία στους δύο κυβερνητικούς εταίρους να αναμετρηθούν για ακόμη μια φορά και ίσως αυτή τη φορά να είναι και καθοριστική, αφού φαίνεται ότι ο φόβος της πολιτικής κατάρρευσης, οδηγούν και τους δύο σε κινήσεις πανικού.

Το βέβαιο είναι πως η παρέμβαση του Πάνου Καμμένου θα έχει συνέχεια και αναμένεται να αυξηθεί η ένταση με όσους μέσα στο ΣΥΡΙΖ βλέπουν αυτή τη στιγμή ως μονόδρομο το «διαζύγιο» με τους ΑΝΕΛ, υπογραμμίζοντας πως οι προϋποθέσεις συνεργασίας έχουν εξαντληθεί.

Πηγή: http://www.parapolitika.gr/article/ti-krivi-diaforopiisi-kammenou-apo-tis-thesis-voutsi