08 Αυγούστου 2017

Νέα στοιχεία «δείχνουν» παράδοση τούρκων στρατιωτικών από τον Τσίπρα στον Ερντογάν

Κατάλαβες τώρα γίδι ΑΝΘΡΩΜΠΙΖΤΗ γιατί ο Ερντογάν σταμάτησε να αναφέρεται στους 8 Τούρκους που πήραν άσυλο;

Σειρά νέων στοιχείων που αναδεικνύουν ότι οι ελληνικές κρατικές υπηρεσίες παρέδωσαν –τον περασμένο Φεβρουάριο- μυστικά στην Τουρκία τρεις στρατιωτικούς που κατηγορούνται και δικάζονται για συμμετοχή στο πραξικόπημα κατά του Ταγίπ Ερντογάν, φαίνεται να έχουν συγκεντρωθεί τις τελευταίες ημέρες. Σε μια υπόθεση που πιθανολογείται ότι έχει σημαντικές πολιτικές και διπλωματικές προεκτάσεις…


Πρόκειται για τους Τούρκους κομάντος των Μονάδων Υποβρυχίων Καταστροφών Αχμέτ Χαμογλού, Γιουσέλ Οζτζάν και Μουσταφά Οζέλ οι οποίοι σύμφωνα με δημοσίευμα του «Βήματος» στις 13 Μαρτίου 2017 είχαν μπει με άλλους δύο στρατιωτικούς από την ίδια τουρκική μονάδα, τους Χαλίτ Τσετίν και Φατίχ Αρίκ, στις 15 Φεβρουαρίου στην Ελλάδα. Οι δύο τελευταίοι παραδόθηκαν στις ελληνικές αρχες στην περιοχή του Εβρου , ενώ τα ίχνη των αλλων τριών χάθηκαν.

Σύμφωνα με την επίσημη τούρκικη εκδοχή οι τρεις Τούρκοι στρατιωτικοί συνελήφθησαν, τον Μάιο του 2017, μετά από πολύμηνη αναζήτησή τους στην περιοχή της Ανδριανούπολης κι ενώ υποτίθεται ότι ετοιμάζονταν να εισέλθουν στην χώρα μας .

Ομως τον τελευταίο καιρό φέρεται να έχουν συγκεντρωθεί στοιχεία και πληροφορίες που αναφέρουν ότι δεν ήταν αυτή η σειρά των γεγονότων. Κι αυτό γιατί σύμφωνα με στοιχεία από την Τουρκία ότι οι τρεις «συλληφθέντες» της Ανδριανούπολης είχαν παραδοθεί με συνοπτικές «άτυπες» διαδικασίες από τις ελληνικές στις τουρκικές αρχές . Κι αυτό λίγες ώρες μετά τον εντοπισμό τους στον Ελλαδικό χώρο κι ενώ προσπαθούσαν να μεταβούν στην Αθήνα.

Σε τωρινή επιστολή (σ.σ, τέθηκε υπ όψιν του «Βήματος») των Χαλίτ Τσετίν και Φατίχ Αρίκ οι οποίοι κρατούνται σε αστυνομική υπηρεσία στην Αθήνα, αναφέρουν «εισήλθαμε στην Ελλάδα στις 15 Φεβρουαρίου 2017 μαζί με άλλους τρείς κομάντος: τον Αχμέτ Τσάμογλου, τον Μουσταφά (Οζέλ) και τον Γιουτζέλ (Οζτζάν). Αυτοί οι 3 κομάντος επιβιβάστηκαν σε λεωφορείο πριν από εμάς και μάλλον συνελήφθησαν από την Ελληνική Αστυνομία. Μετά από καιρό, προέβαλαν και έδειξαν ότι αυτοί οι τρεις κομάντος δήθεν θα περνούσαν στις 15 Μαΐου από την Τουρκία προς την Ελλάδα». Για να συμπληρώσουν «αν και εδώ και 6 μήνες υποβάλαμε αίτημα διεθνούς προστασίας (ασύλου), χωρίς καμία νόμιμα τεκμηριωμένη αιτιολογία, κρατούμαστε από την Ελληνική Αστυνομία κατά παραβίαση της νομοθεσίας, παρόλο που το ποινικό μητρώο μας είναι λευκό και στις 2 χώρες. Εμείς δεν πήγαμε να σκοτώσουμε τον Ερντογάν (στη Μαρμαρίδα), εμείς προσγειωθήκαμε στη βάση Ακιντζί (στην Άγκυρα)».

Η νομική εκπρόσωπος των δύο Τούρκων κομάντος κυρία Σταυρούλα Τομαρά σημειώνει ότι έχει συγκεντρώσει σειρά εγγράφων και μαρτυριών για την υπόθεση των Τούρκων στρατιωτικών και ζητά από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου να κληθεί η ίδια, όπως και οι δύο κρατούμενοι πελάτες της να τα καταθέσουν.

Λαμπρόπουλος Βασίλης Γ.
ΤΟ ΒΗΜΑ