12 Αυγούστου 2017

Δολοφονία στον Γέρακα: «Δεν μετανιώνω, του άξιζε, ο γιος του φταίει για όλα», είπε ο δράστης

Υποψήφιος του ΑΝΤΑΡΣΥΑ το θύμα, με γιο δολοφόνο-διακινητή ναρκωτικών... την επόμενη φορά γίδια ψηφίστε ΑΝΤΑΡΣΥΑ για να σκίσει τα μνημόνια και να μπουν στη Βουλή τέτοιοι τύποι!

Ο πατέρας του δολοφονηθέντος φοιτητή, Θοδωρή Γαλαζούλα, «έσπασε» μετά από 16 ώρες ανάκρισης.

«Δεν μετανιώνω για τίποτα. Του άξιζε ότι έπαθε. Ο γιος του φταίει για όλα. Αυτός έκλεισε δύο σπίτια. Για το όπλο μη με ρωτάτε. Δεν θα βρεθεί ποτέ», είπε στους αστυνομικούς.
Ο 49χρονος συνελήφθη για τη δολοφονία του 60χρονου Μανούσου Ριτζάκη στον Γέρακα, σε μία υπόθεση που όπως αποδείχθηκε ήταν βεντέτα. Το θύμα ήταν πατέρας του 23χρονου που είχε σκοτώσει τον γιο του 49χρονου, τον Θοδωρή Γαλαζούλα.

Ο 49χρονος, που σύμφωνα με πληροφορίες του «Ελεύθερου Τύπου» είχε πέσει σε κατάθλιψη μετά τη δολοφονία του γιου του, δεν γνώριζε προσωπικά τον 60χρονο. Βρήκε τη διεύθυνσή του και άρχισε να τον παρακολουθεί. Το θύμα δεν είχε απασχολήσει τις διωκτικές Αρχές. Υπήρξε υποψήφιος βουλευτής κόμματος της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς στην Κρήτη.

Από το οπτικό υλικό που έχει στην κατοχή της η αστυνομία, από τη διαδρομή που ακολούθησε ο 49χρονος την ημέρα της δολοφονίας στις 15 Ιουλίου 2017 στον Γέρακα, προκύπτει ότι παρακολουθούσε για ώρα τον 60χρονο. Το θύμα είχε σταθμεύσει στη λεωφόρο Μαραθώνος για να ψωνίσει. Οταν επέστρεψε στο όχημά του, δέχθηκε επίθεση. Εκτιμάται ότι είτε ο δράστης άνοιξε την πόρτα και τον πυροβόλησε, είτε είχε μπει μέσα στο αυτοκίνητο.

Κανείς δεν άκουσε τους πυροβολισμούς και το θύμα εντοπίστηκε σχεδόν τρεις ώρες αργότερα από περαστικό, ο οποίος ειδοποίησε την αστυνομία.

Η δολοφονία Γαλαζούλα

Ο 20χρονος φοιτητής δολοφονήθηκε τον Μάιο 2016 στην Πεντέλη. Τον περασμένο Νοέμβριο συνελήφθη ο 23χρονος γιος του 60χρονου, ο οποίος κατέθεσε ότι είχε διαφορές με τον Γαλαζούλα για δοσοληψία ναρκωτικών.

Στην απολογία του είχε υποστηρίξει ότι εκπυρσοκρότησε η καραμπίνα και όταν επιχείρησε να δει τι είχε συμβεί, εκπυρσοκρότησε δύο φορές ακόμη». Ισχυρίστηκε, επίσης, ότι το θύμα βρισκόταν σε διαπληκτισμό με τρίτο πρόσωπο για διαφορές που σχετίζονταν με αγοραπωλησίες ναρκωτικών, όταν εκπυρσοκρότησε το κυνηγετικό όπλο που κρατούσε εκείνος. Μετά το έγκλημα γύρισε στον Γέρακα και πέταξε το κυνηγετικό όπλο σε σάκο σκουπιδιών στην περιοχή Κοντόπευκο Αγίας Παρασκευής.

Στις 8 Μαΐου ο 23χρονος είχε παραλάβει με το όχημά του το θύμα από τα Γλυκά Νερά, όπως προκύπτει από βίντεο που είχε βρει η αστυνομία. Από εκείνη τη στιγμή χάθηκαν τα ίχνη του 20χρονου και αργότερα την ίδια ημέρα ο κατηγορούμενος επέστρεψε μόνος του στον Γέρακα. Το πτώμα βρέθηκε τυχαία από έναν περιπατητή στον Άγιο Πέτρο Πεντέλης.